Бути вірним Господу в часи гонінь є найбільшим Йому даром — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в Неділю після Різдва Христового, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав про причини втечі сім’ї Господа нашого Іісуса Христа до Єгипту (Мф. 2: 13-23).

«Лукавство і хитрість людська – це ніщо перед премудрістю Божою», – наголосив Його Блаженство, пояснюючи, що навіть, здавалося б, найхитріший і найжорстокіший вчинок царя Ірода потерпів поразку.

Блаженніший владика пригадав, що в Єгипті християни свято зберігають пам’ять про перебування там святого сімейства. Також розповів про єгипетські святині, пов’язані зі Спасителем, що збереглися до наших днів.

Як наголосив Архіпастир, перебувати з Христом, коли Він гнаний, «є найбільшим даром, який людина може принести Богу».

«Молимося, щоб Господь молитвами святих угодників допомагав нам бути з Христом не тільки, коли нам співають “Осанна!”, коли нас хвалять, плескають у долоні, а коли говорять “Розіпни!”, коли говорять “Убий!”, “Переслідуй!”, “Зроби зло цій людині”. Ми тоді повинні бути з Христом», – закликав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Підсумовуючи сказане, Предстоятель зазначив: «Нехай Господь допомагає нам бути завжди з Христом – і за днів благоденства, і за днів скорботи й гонінь. Тому що Христос є Незмінна Істина, і той, хто з Ним, той завжди перемагає. Перемагає на землі і стає спадкоємцем вічного спасіння і життя на Небі».

Просмотров: 539