У Неділю після Різдва Христового Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

10 січня 2021 року, у Неділю після Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про втечу у Єгипет праведного Іосифа з Пресвятою Дівою Марією і Богомладенцем Христом. Предстоятель закликав завжди бути з Христом, навіть у часи скорбот.

«Бути з Христом тоді, коли Христос знаходиться у зневазі, це найбільший дар, який людина може принести Богу, – підкреслив Блаженніший владика. – Хай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, завжди бути з Христом – і у дні благоденства, і у дні скорбот і гонінь. Тому що Христос – незмінний, незмінна Істина, і той, хто з Ним, той завжди перемагає».

За Літургією піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про хворих та лікарів.

Наприкінці богослужіння духовенство на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення перед іконою свята. Блаженніший Митрополит Онуфрій виголосив відпуст, привітав вірян зі святом та благословив паству.

Нагадаємо, 9 січня Предстоятель очолив святкове богослужіння у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1012