У постраждалому від снаряда храму Горлівки, який парафія відновлює вже 6 років, поновлено регулярні богослужіння

10 січня 2021 року, в Неділю після Різдва Христового, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан звершив Божественну літургію у верхньому храмі Благовіщенської церкви Горлівки. Відтепер у постраждалому в серпні 2014 року від прямого потрапляння снаряда храмі, який парафія відновлює всі ці роки, звершуватимуться регулярні богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Горлівської єпархії.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва під час згубної пошесті.

За богослужінням співав юнацький хор Богоявленського кафедрального собору під керівництвом Ольги Ільчук. На запричасному вірші хор виконав різдвяні колядки.

Храм згорів 7 серпня 2014 року від прямого попадання снаряда. Протягом декількох років громада відновлювала церкву. Тривалий час служби відбувалися у вцілілому цокольному поверсі, переобладнаному під храм. Лише в особливі святкові дні громада збиралася в недобудованому верхньому храмі. Хоча будівельні роботи ще ведуться, відтепер богослужіння в основному храмі стануть постійними.

Після закінчення богослужіння митрополит Митрофан звернувся до вірян з архіпастирським словом, в якому відзначив, що з Різдвом людство отримало відповідь на найголовніше питання: що значить бути людиною.

«Відповідь на це питання ми не можемо знайти в історії, літературі, вчинках героїв, в епосі і розповідях. Ми не знаходимо його в підручниках ані фізики, ані хімії, ані географії, але знаходимо в Євангелії – у Того, Хто Сам став Людиною, щоб раз і назавжди всім нам на це питання відповісти. Біда в тому, що не всі це питання собі ставлять… Якщо ви знайдете навколо себе людей, для яких важлива відповідь на це питання, то вони обов’язково відкриють Євангеліє, – зазначив владика. – Спаситель не просто про це говорив – Він показав це Своїм прикладом. Людина може бути і великою, і жахливою залежно від того вибору, який вона зробить. Нам дано це право, Бог нас створив за Своїм образом і подобою, і якщо ми хочемо бути справжніми людьми, ми слідуємо за Христом і наслідуємо Йому».

Після Літургії звучали колядки у виконанні юнацького хору кафедрального собору. Всі, хто прийшов цього дня до храму, отримали солодкі подарунки з рук владики.

Новий храм на сім метрів вище попереднього. Він побудований за старовинною технологією – без жодного цвяха – з цілісних колод північної сосни, здатної зберігати свої властивості століттями. У минулому році на храм були встановлені куполи, змонтовані з лемеша. При храмі є дитячий майданчик, куди приходять маленькі жителі з усього мікрорайону.

Просмотров: 373