В Українській Православній Церкві привітали з Різдвом Христовим лікарів, людей похилого віку, дітей та усіх нужденних (фото, відео, оновлено)

Напередодні й у дні Різдва Христового в Українській Православній Церкві проводять благодійні акції й надають допомогу усім нужденним, вітають медиків, пацієнтів лікарень, людей похилого віку та дітей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань здійснив дві святкові видачі для територіальних центрів соціального обслуговування в місті Києві, передає blago.church.ua.

6 січня 2021 року до відділення денного перебування центру соціального обслуговування Подільського району м. Києва представник Відділу з соціально-гуманітарних питань Сергій Катуков доставив 50 продуктових наборів для малозабезпечених підопічних центру.

Цього ж дня Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Оболонського району м. Києва отримав подарунки для малозабезпечених підопічних у вигляді 30 продуктових наборів від Синодального відділу УПЦ.

У Запорізькій єпархії з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки привітали  Різдвом Христовим жителів запорізького краю.

6 січня настоятель храму на честь свт. Луки Кримського протоієрей Григорій Гнатюк разом з парафіянами привітав медичних працівників КНП СМСЧ-1 Енергодара з Різдвом Христовим. Священник подякував медперсоналу за те, що в цей непростий час вони самовіддано піклуються про здоров’я людей, й беруть на себе основний удар епідемії.

У день Різдва Христового вихованці недільної школи «Ковчег» Свято-Пантелеймонівського храму Мелітополя привітали лікарів і хворих об’єднаного районного хірургічного відділення.

У навечір’я Різдва благочинний церков міста Мелітополя протоієрей Максим Смирнов відвідав Мелітопольський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Отець Максим привітав дітей зі святом, розповів про Свято й вручив подарунки.

На пожертви прихожан Свято-Андріївського кафедрального собору напередодні свята Різдва Христового було організовано привітання вихованців психоневрологічних інтернатів Запорізької області. У зв’язку з карантинними обмеженнями подарункові набори з солодощів і мандарин були відправлені заздалегідь поштою і за допомогою рейсових регулярних перевезень.

Всього в різні інтернати області було відправлено близько 800 подарункових наборів солодощів і фруктів. Комплектацію та транспортування солодких подарунків забезпечило приватне підприємство «Сталкер».

7 січня парафіяни Андріївського кафедрального собору змогли зустрітися з кількома вихованцями Таврійського будинку інвалідів. За допомогою небайдужих людей гості змогли передати для підопічних будинку інвалідів одяг, продукти, набори для рукоділля, канцелярське приладдя та фотографії з минулих зустрічей.

7 січня після Божественної літургії клірик храму святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова протоієрей Дмитрій Лопатко поділився різдвяною радістю з тими, хто не зміг за станом здоров’я перейти в храм на святкову службу. Священник всім привіз різдвяні подарунки та відповів на усі питання за чашкою чаю.

У дні Різдвяних святок релігійна громада Богоявленського храму Енергодара провела акцію «Подаруй добро на Різдво!» Настоятель разом з членами групи милосердя відвідав будинки літніх людей.

“Чаювання і розмова по душах, продуктові набори та поздоровлення з Різдвом Христовим від батюшки Василя дуже порадували стареньких, зробили свято відчутним і благословенним”, – написали в пресслужбі єпархії.

Настоятель Успенського храму Хортицького району протоієрей Петро Шийка привітав дітей з багатодітних сімей зі святом Різдва Христового. Соціальний відділ єпархії передав двісті солодких подарунків дітям, які отець Петро роздав після привітання.

10 січня архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій відвідав будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів в місті Чигирин. Його Високопреосвященство супроводжувало духовенство єпархії.

Владику Феодосія зустрічали керівництво і співробітники будинку-інтернату. Архіпастир привітав усіх насельників з Різдвом Христовим і передав підопічним будинку-інтернату гуманітарну допомогу від єпархії: нові теплі речі та продукти.

7 січня, після Різдвяної нічної Літургії, співробітники Місіонерського єпархіального відділу Львівської єпархії протоієрей Діонісій Буренко та диякон Андрій Лазарчук відвідали Дитячий будинок “Оріана”, що в місті Борислав. Священники поклали під подушки вихованцям закладу різдвяні подарунки.

В цей же день, протоієрей Діонісій Буренко та волонтери ВГ «Деліція» з її керівником Христиною Рудяк відвідали дітей у Дрогобицькій дитячій лікарні. Волонтери принесли з собою іграшки, солодощі та гарний настрій. Пізніше, 10 січня, вони  відвідали соціально незабезпечені сім’ї та сім’ї, в яких виховуються особливі діти. Були рухливі ігри та вікторини. Гості принесли з собою смаколики та іграшки.

7 січня з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія благочинний Троїцького собору Сум протоієрей Олександр Кудряшов відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації та передав дітям подарунки й частування. Протягом вже декількох років в період різдвяних свят діти з Центру приїздили в Троїцький собор. Кожен раз священник готував їх до участі в таїнствах і всі вони сповідалися і причащалися. В цьому році через обмеження карантину священник відвідав дітей в центрі сам.

У храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова селища Ремовка Донецької області відбувся щорічний благодійний Різдвяний ярмарок, на якому виступали вихованців недільної школи храму і колективу Сніжнянського Будинку Творчості.

Присутні змогли собі придбати дощечки для кухні, в’язані шкарпетки та рукавиці, декоровані предмети для будинку, фартухи, серветки на стіл і закладки для книг, годівниці для птахів та інші дитячі вироби. Присутнім було представлено широке меню для частування: Польова кухня, пельмені, вареники, шашлики, чай, солодощі, різноманітна випічка та багато іншого. Підсумки ярмарки громада обіцяє підвести пізніше, коли в дитячі будинки, інтернати, в’язниці та дитяче відділення онкології буде направлена ​матеріальна підтримка і подарунки.

З благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія священники єпархії разом зі своїми прихожанами до дня Різдва Христового зібрали кошти на лікування онкохворої дружини священника –  благочинного Острозького району, протоієрея Олександра Максимчука.

5 січня владика Варфоломій передав отцю Олександру кошти на лікування матушки Ксенії.

На свято Різдва Христового всі співробітники «швидкої» отримали солодкі подарунки від команди #ДоброОбъединяет Одеської єпархії та БФ «Родини Зарічанських». 

90 днів роздач обідів всім бригадам Екстреної медичної допомоги на 10 підстанціях в місті Одесі. Щодня понад 270 співробітників ШМД отримували гарячі обіди в рамках проекту. За весь цей час з ресторанів «Риба», «Хмари» і «Яхта» в місця базування бригад швидкої медичної допомоги було доставлено понад 25 тисяч обідів.

Нагадаємо, 6 січня Одеському обласному госпіталю ветеранів війни, який перепрофілювали для прийому хворих на COVID-19, вручили 20 кисневих концентраторів, придбаних коштом Одеської єпархії Української Православної Церкви спільно з благодійним фондом «Покров і милосердя».

8 січня митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф разом з духовенством кафедрального собору відвідав з колядками будинок для людей похилого віку «Милосердний самарянин». Владика привітав насельників з Різдвом Христовим. Після традиційних колядок митрополит Іоасаф вручив кожному різдвяні гостинці. Притулок повністю знаходиться на матеріальному забезпеченні Кіровоградського єпархіального управління.

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа волонтери Центру “Благо”, який діє при відділі благодійності та соціального служіння Полтавської єпархії, в дні різдвяних свят відвідали дітей, які перебувають на лікуванні в онкогематологічному відділенні Дитячої міської клінічної лікарні м. Полтави та 9-му відділенні Полтавської психіатричної клінічної лікарні ім. Мальцева.

Разом з солодкими подарунками волонтери передали дітям комплекти постільної білизни, які були придбані на кошти, отримані від благодійної акції “Миколайчика придбай – хворим діткам помогай”.

В день Різдва Христового волонтери та співробітники Центру “Благо” під керівництвом протоієрея Андрія Сімона, голови відділу благодійництва та соціального служіння Полтавської єпархії УПЦ відвідали засуджених, що перебувають у місцях позбавлення волі: Виправній колонії №64 м. Полтави, Надержинщенській ВК №65, Божківській ВК №16, Крюківській ВК №29.

В колоніях відбулося онлайн спілкування зі священником, звучала проповідь, слова привітань та колядки. Також завдяки небайдужим було передано продукти.

У дні Різдвяних свят в Полтавській єпархії триває марафон добрих справ «Добрі руки», естафету якого прийняла громада Свято-Троїцького храму смт. Котельви.

Парафіяни храму на чолі з протоієреєм Романом Довганичем в ці дні з співом колядок та солодкими подарунками відвідали багатодітні сім’ї в Котельві.

Далі естафета добрих справ передається Свято-Троїцькому храму с. Великі Будища Диканського району.

Марафон добра (челендж) «Добрі руки» стартував в листопаді 2020 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа. Мета цього проекту – закликати всіх людей творити благо, так як карантин не скасовує добрих справ. Естафета передається від храму до храму.

Молодь Іршави Мукачівської єпархії з колядою та кутею відвідала Іршавську ЦРЛ. Духовенство та братчики Іршавської молодіжки привітали персонал лікарні з Різдвом Христовим та передали важкохворим солодощі та кутю. Благодійний захід провели з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора.

10 січня молодь іршавщини з колядою та подарунками завітала до соціального гуртожитку в місті Мукачеві.

«Нас вразила простота та ввічливість тих людей, які живуть не в найкращих умовах. По можливості, скоро, ще раз відвідаємо цей заклад. Отож, хто має можливість допомогти, звертайтеся у приватні повідомлення. Щиро дякуємо усім за підтримку!» − розповів голова Молодіжного відділу єпархії, намісник Сілецького Іоанно-Богословського чоловічого монастиря архімандрит Агапіт (Шпиняк).

7 січня дитяче відділення “ЦМЛ Піщанської Божої Матері” відвідав керівник відділу Соціального служіння і милосердя Ізюмської єпархії архімандрит Симеон (Негрецкій).

Дітям були передані солодощі, також подарунки отримали медичні працівники приймального і другого інфекційного (спеціалізованого по лікуванню covid-19) відділень лікарні.

Священники та парафіяни храмів Горлівської єпархії, слідуючи давній традиції, відвідують хворих і самотніх, вихованців соціальних закладів, даруючи всюди радість, надію і віру в чудо. В цьому році вони також підготували відеопривітання — для тих, хто змушений залишатися вдома, йдеться у повідомленні.

“Різдво і святки — час не тільки для очікування чудес, а й для того, щоб їх творити самим. У ці дні ніхто не повинен відчути себе самотнім, а найзаповітніші бажання маленьких і дорослих обов’язково повинні збутися”, — зазначили в єпархії.

У різдвяний святвечір клірик Богоявленського кафедрального собору архідиякон Агафодор (Поляков) разом зі співробітником відділу соціального служіння та благодійництва єпархії Ларисою Петрівною Кривоногов привітали з Різдвом Христовим підопічних будинку-інтернату для осіб похилого віку та інвалідів в селищі Кіндратівка. У будинку інтернаті проживає 115 осіб. Подарунки були придбані духовенством Горлівки. Священнослужитель вручив кожному підопічному установи гостинці і поговорив з людьми похилого віку.

На другий день Різдва духовенство міста привітало зі святом Різдва Христового пацієнтів і співробітників хоспісу та терапевтичного відділення 3-ї міської лікарні, де перебуває на лікуванні 19 осіб.

11 січня клірики Богоявленського кафедрального собору протоієрей Давид Барахтенко і архідиякон Агафодор (Поляков), молодіжний хор під керуванням Ольги Ільчук відвідали Центр соціальної реабілітації змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів міста Горлівки. Хор виконав колядки. Всі діти отримали солодкі подарунки. Цього ж дня священник і хор привітав з Різдвом Христовим вихованців Дитячого соціального центру міста Горлівки, в якому на даний момент знаходяться сорок чотири дитини.

Напередодні свята Різдва Христового духовенство Дружківського округу, молодіжна група «Фавор» і недільна школа «Віфлеємська зірка» Миколаївського храму відвідали і привітали дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Благочинний округу, настоятель Миколаївського храму протоієрей Микола Мельничук розповів про наближення торжеств, побажав всім дорослим і дітям міцної віри, Божого благословення, здоров’я, миру і благополуччя. З рук священика діти отримали солодкі подарунки, фрукти, м’які іграшки та брошури про Православ’я.

У навечір’я Різдва Христового настоятель храму ікони Божої Матері «Неупиваєма Чаша» м. Шахтарськ протоієрей Антоній Антонян разом з прихожанами відвідали міський дитячий соціальний центр. Священик розповів дітям про Різдво і привітав зі святом. Кожна дитина отримала солодкий подарунок. Парафіяни також передали фрукти для дітей.

У день Свята настоятель і парафіяни відвідали пацієнтів хірургічного та травматологічного відділень Шахтарської центральної міської лікарні. Кожен, хто змушений був в це світле свято перебувати в лікарняних стінах, отримав від священника фрукти, а персонал – шоколадки.

Для всіх городян хор храму записав відеопривітання, в якому виконав колядки.

7 січня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента клірик Ічнянського благочиння ієрей Петро Гончаренко відвідав будинок для літніх людей та інвалідів ПСП «Фортуна» с. Южне Чернігівської області. Священнослужитель привітав мешканців будинку зі святом, вручив подарунки, а хор заспівав різдвяних колядок.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 691