Той, хто сповідує істину, сильніший за тих, хто сповідують брехню — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всєї України Онуфрій сказав у своїй проповіді у свято Обрізання Господнього, день пам’яті святителя Василія Великого, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель наголосив, що свт. Василій Великий був сповідником чистоти Православної віри та завжди відстоював істину.
«Істина не перестає бути істиною, навіть якщо її сповідує одна людина. Сила істини полягає не в кількості людей, які її відстоюють, а сама істина має силу. Коли людина сповідує істину, а всі знаходяться в брехні, то ця людина сильніша за всіх інших. Святитель Василій був мужнім сповідником чистоти Православної віри», – пояснив владика.
Також Його Блаженство розповів про високу освіченість та молитовну старанність святителя Василія.
«У давніх книгах згадується, що коли він ставав ввечері на молитву, то сонце світило йому в потилицю, а кінчав молитву, коли сонце світило йому в обличчя, – переповів приклад із житія свт. Василія Великого Блаженніший владика. – Тобто всю ніч святитель Василій стояв на молитві. Така старанність, такий молитовний подвиг здійснював свт. Василій».
За словами Архіпастиря, свт. Василій був не тільки великим богословом, але й справжнім ченцем, який всі сили віддавав на служіння Богу. «Святитель Василій Великий є для нас зразком духовної досконалості», – додав владика.
Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав «жити так, щоб ми відсікали свої плотські пристрасті, які заважають людині бачити Бога, з’єднатися з Богом і жити в мирі, за заповідями Божими». «Тоді Боже благословення буде з нами, і ми завершимо свою земну подорож та сподобимося честі бути спасенними на небі у Христі Іісусі Господі нашому», – підсумував він.
Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 513