У Волинській єпархії привітали з Різдвом Христовим вірян, у яких відібрали храми. Сповідники XXI століття: репортаж

У період різдвяних святок, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, єпископ Камінь-Каширський Афанасій та священники Волинської єпархії УПЦ відвідали та привітали з Різдвом Христовим парафіян, у яких відібрали храми. Віруючі Волинської єпархії найбільше в Україні постраждали від рейдерства представників новоствореної «ПЦУ» — понад 50 церков було захоплено за останніх два роки.

В єпархії зазначають: «попри те, що люди залишилися без храмів, приходи існують, а люди продовжують збиратися на молитву. У кожній громаді багато діток, а це, дай Боже, запорука продовження існування цих громад та їхнього духовного розвитку».

8 січня 2021 року єпископ Афанасій відвідав та привітав з Різдвом Христовим релігійні громади сіл Брониці та Кримне Камінь-Каширського району.

Ієрарх очолив всенічне бдіння у тимчасовому храмі православної громади у співслужінні настоятеля храму ієрея Назарія Приймака, благочинного Олексіївського округу протоієрея Богдана Андрійчука. Владика роздав дітям та усім парафіянам солодкі подарунки, а потім оглянув хід робіт на будівництві храму, який зводять віруючі замість відібраного.

9 січня єпископ Камінь-Каширський Афанасій відвідав та привітав з Різдвом Христовим парафіян села Нуйно Камінь-Каширського району.

Архієрей очолив цього дня Всенічне бдіння у тимчасовому храмі православної громади. Архіпастирю співслужив настоятель храму прот. Олександр Галузій. Після полієлею єпископ Афанасій роздав дітям та всім прихожанам солодкі подарунки.

Священники Волинської єпархії здійснили місіонерську поїздку парафіями Горохівського благочиння — в села Угринів, Бережанка, Шклинь, Мирне, Ощів, Звиняче, Пірванче, Широке, щоб підтримати християн, які залишились без храмів.

Очолив колектив архімандрит Паїсій (Хомич), який передав вітання з Різдвом Христовим і слова підтримки від керуючого єпархією та роздав солодкі подарунки. Хор священнослужителів привітав усіх вірян співом колядок, прославляючи народження Богомладенця. Віруючі також вітали гостей колядками.

Священнослужителі також відвідали парафії Берестечківського благочиння: м. Берестечко, де Свято-Троїцька релігійна громада збирається на молитву у тимчасовому храмі, який побудували відразу після захоплення їхнього собору; с. Піски, тут Георгіївська громада молиться у  храмі, який будують замість захопленого (знаходиться на завершальній стадії будівництва); с. Смолява, у якому Михайлівська парафія збирається на молитву у приміщенні, яке пристосували для молитви (облаштовується як типовий храм).

Священники єпархії привітали з Різдвом Христовим вірян Копачівської округи в: с. Доросині, парафія на честь святого Апостола Луки, с. Тристень, Різдво-Богородична громада, с. Квітневе, Свято-Покровська громада, с. Ясенівка, громада на честь ікони Божої Матері “Скоропослушниця”. Очолив вітальний колектив протоієрей Петро Базюк.

Священники єпархії привітали з Різдвом Христовим вірян Маневицької округи в селах Годомичі, Боровичі, Тельчі, Нічогівка, Красноволя, Серхів, Городок, Четвертня. Очолив вітальний колектив ієромонах Кирил (Видрич).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1055