На Буковині освячено приміщення для богослужінь гнаної парафії, у Рівному закладено храм, зведення якого пікетували націоналісти

На Буковині в с. Горошівці було освячено  тимчасове приміщення для богослужінь парафії УПЦ на честь Успіння Богородиці, храм якої 2 роки тому було захоплено. У Рівному було закладено капсулу під будівництво нового храму УПЦ на честь прп. Серафима Саровського, будівництво якого пікетували націоналісти. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як повідомили в пресслужбі Чернівецько-Буковинській єпархії, 10 січня 2021 року, напередодні 2-ї річниці протизаконного захоплення храму у с. Горошівці, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій очолив Божественну літургію та освятив побудоване тимчасове приміщення для звершення богослужінь парафії на честь Успіння Божої Матері.

Владика підтримав парафіян у їх стійкості й вірності Богу та привітав із Різдвом Христовим.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель парафії протоієрей Федір, благочинний Заставнівського округу митрофорний протоієрей Михаїл та духовенство єпархії.

Наприкінці богослужіння маленькі та дорослі парафіяни виконали різдвяні колядки.

Нагадаємо, 20 січня 2019 року релігійну громаду УПЦ села Горошівці Заставнівського району, за сприяння місцевої влади, вигнали з храму шляхом проведення зборів територіальної громади, яка чисельно більша за релігійну громаду УПЦ та серед якої більшість людей до храму взагалі ніколи не ходили. 

Як повідомив кореспондент СПЖ, 15 січня 2021 року, в день пам’яті прп. Серафима Саровського, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, єпископ Дубенський Пимен, духовенство та віруючі Рівненської єпархії взяли участь в урочистостях з нагоди закладення капсули під будівництво нового храму УПЦ на честь преподобного в Рівному.

«Ми сьогодні відчуваємо особливе піднесення, – поділилася парафіянка Ксенія Ковальчук. – Така подія – це яскравий приклад того, що волю Божу не змінити. Ми хотіли свою церкву, нам заважали, але Господь нас не залишає».

Перед закладанням капсули під будівництво храму, проти якого в 2019 році виступали місцеві націоналісти, в побудованій рік тому тимчасовій церкві було звершено Божественну літургію.

«Я хочу сьогодні подякувати навіть тим людям, які влаштували пікет під парканом цього будівництва, тому що після нього я відчув своїх парафіян по-особливому – ми стали одним цілим, ми тепер згуртовані, дружні в молитві і не тільки», – підкреслив настоятель храму протоієрей Ігор Мельничук.

На завершення святкування єпископ Пимен подякував вірним УПЦ за стійкість і побажав “наближення до Бога, Який прийняв людське тіло заради нас”.

Нагадаємо, 4 вересня 2019 року націоналісти влаштували пікет проти будівництва нового храму УПЦ в Рівному (вул. Дачна). Ініціаторами та організаторами пікету виступили депутат Рівненської міської ради від партії «Свобода» і очільник «Добровольчий український корпус».

Просмотров: 606