В єпархіях УПЦ відбулися фестивалі Різдвяних колядок (відео, оновлено)

В єпархіях Української Православної Церкви відбулися традиційні фестивалі Різдвяних колядок. У зв’язку з карантинними обмеженнями більшість із фестивалів були проведені on-line та знайшли відгук у віруючих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

7 січня відбувся фестиваль колядок в Київській духовній академії і семінарії. В академічному храмі на честь Різдва Богородиці після вечірнього богослужіння виступили і викладачі зі студентами КДАіС, і вихованці діючої при КДАіС недільної школи, і парафіяни храму.

12 січня 2021 року в Свято-Успенській Святогірській Лаврі відбувся традиційний Різдвяний фестиваль колядок. У фестивалі взяли участь 26 колективів із Донецької, Луганської, Харківської, Волинської та Київської областей.

У Запорізькій єпархії відбувся фестиваль колядок а онлайн-форматі «Святвечір-2021». Творчі колективи записали свої хорові виступи традиційних колядок в різних обробках і в автентичному звучанні.

Запис виступів проводилася в різних храмах. Повна версія фестивалю доступна на офіційному відео-каналі Запорізької єпархії.

Вперше фестиваль колядок пройшов у Черкаській єпархії. Відкриваючи фестиваль, архієпископ Феодосій наголосив, що колядка є проявом любові до Христа та особливим явищем української культури.

Фестиваль зібрав близько 30 колективів, які наповнили собор радісним співом. А відкрив концертну програму піднесений спів кліру кафедрального собору, який виконав тропар Різдву Христовому. Зі своєю програмою виступили не тільки мирські, а й монастирські виконавці. А після закінчення всі учасники отримали різдвяні подарунки.

У Харківській єпархії православний хоровий фестиваль «Різдвяночки» пройшов в онлайн-форматі. У Благовіщенському кафедральному соборі було проведено відеозапис 11 хорових колективів Харкова.

Хори виконали традиційні колядки як у різноманітних обробках, так і в аутентичному звучанні. Запис створено Студією в ім’я святого Гавриїла Білостоцького.

Вечір колядок у день Різдва Христового пройшов у Христо-Різдвяному кафедральному соборі м. Сєвєродонецька. Лунали колядки у виконанні хору духовенства собору та хору недільної школи.

Мукачівська єпархія опублікувала в день свята Різдва Христового записи з Різдвяними піснеспівами у виконанні Єпархіального хору на честь Федора Небесного та вокальний ансамбль “Срібний дзвіночок” (керівник – Інна Небесна). Колядки лунали зокрема ефірі телеканалу “М-студіо”.

Різдвяний онлайн-концерт також провели в Бердянській єпархії. Захід «Нова радість стала» організував благочинний Токмацького церковного округу єпархії протоієрей Миколай Ронжин спільно з міським відділомкультури. У записі концерту взяли участь дорослі і дитячі вокальні, танцювальні та інструментальні колективи.

14 січня у Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона відбулося нагородження у переможців ХІV Міського відкритого християнського фестивалю дитячої творчості «ОСТРІВ РІЗДВА», організований відділом у справах сім’ї Херсонської єпархії та Херсонської міськради. З-поміж 160 учасників, які брали участь у відбірковому турі фестивалю, обрано 17 фіналістів.

Це творчі колективи та окремі виконавці з числа вихованців та учнів недільних шкіл православних храмів, навчально-виховних закладів, мистецьких шкіл м. Херсона, області, а також інших регіонів України.

З 10 до 12 січня 2021 року на на YouTube-каналі фестивалю проходить голосування за приз глядацьких симпатій.

 

Просмотров: 1313