Керуючий Вінницькою єпархією УПЦ викрив у брехні колишнього митрополита Симеона (Шостацького)

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій викрив у брехні колишнього митрополита УПЦ Симеона (Шостацького), передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

16 січня 2021 року колишній митрополит Вінницький і Барський Симеон дав інтерв’ю сайту «Рісу», у якому відповідаючи на питання про канонічний статус УПЦ, зокрема зазначив, що широку автономію Української Православної Церкви постійно звужують.

«Так, справді УПЦ МП має певні повноваження і певну самостійність. Але не треба говорити, як деякі зараз кажуть, що УПЦ МП має «більше автокефалії, ніж ПЦУ»», — сказав екс-митрополит УПЦ.

Натомість митрополит Варсонофій нагадав про інтерв’ю, яке Симеон (Шостацький) дав у липні 2014 року, коли ще останній був керуючим Вінницької єпархії УПЦ. Тоді він на цю тему говорив так: «Російська влада, можливо, і має вплив на єпархії Московського патріархату, розташовані на території Росії, але не має ніякого впливу на УПЦ».

«Прочитав свіжий матеріал на сайті РІСУ і не зрозумів коли екс-митрополит Сімеон говорить правду? В 2014 році в інтерв’ю яке розміщено на сайті єпархії чи в свіжому для сайта рісу», — написав митрополит Вінницький і Барський Варсонофій у себе на сторінці у фейсбук.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6187