Коли батьки слухаються Бога, а діти — батьків, тоді є повна гармонія — Блаженніший Митрополит Онуфрій (+відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у своїй проповіді в Неділю перед Богоявленням в усьому наслідувати Господа й правильно насолоджуватися життям, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розповідаючи про життя Спасителя до Хрещення в Іордані, Предстоятель підкреслив, що Господь наш Іісус Христос є для нас і Спасителем, і Учителем, і взірцем для наслідування. 

Сьогодні, як продовжив Його Блаженство, світ проповідує свавілля, вчить, як правильно жити та виховувати дітей, мовляв: «Насолоджуйся життям!». 

«Справжня насолода життям є тоді, коли людина тримає себе в рамках Божественного закону, – пояснив Архіпастир. – Коли любить Бога, коли любить своїх батьків, коли поважає батьків, тоді таке життя для людини є насолодою. А та насолода, яка на язиці здається солодкою, – це не насолода. Отрута теж здається солодкою на язиці, але приносить людині смерть». 

Саме тому, за словами Блаженнішого владики, свавілля, розбещеність і потурання пристрастям не приносить людині насолоду й радість, а приносить тільки гіркоту і розпач. «Врешті-решт, якщо людина не покається, то загине», – резюмував він. 

Підсумовуючи сказане, Блаженніший Митрополит Онуфрій акцентував увагу на тому, що ми маємо любити Бога, один одного та своїх батьків, навіть якщо ми не згодні з їхнім навчанням. 

«Буває, дитина думає, що батьки вже застарілі, а вона сучасна, що “так не буде, як вони кажуть, зараз все по-іншому”. Але якщо дитині навіть здається, що батьки неправі, то вона повинна змиритися перед батьками і послухатися їх. А якщо батьки не зовсім праві, то цей послух принесе добрі плоди», – зазначив владика.

Бо, як відзначив Предстоятель, коли батьки слухаються Бога, а діти – батьків, тоді буде справжня гармонія.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 776