У Неділю перед Богоявленням Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

17 січня 2021 року, у Неділю 32-гу після П’ятидесятниці, перед Богоявленням, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про життя Спасителя до хрещення в Іордані. Предстоятель закликав вірян наслідувати взірець Господа Іісуса Христа і правильно насолоджуватись життям – не потакаючи пристрастям, а виконуючи заповіді Божі.

«Справжня насолода життям є тоді, коли людина себе тримає в рамках Божественного закону, – підкреслив Архіпастир. – Коли вона любить Бога, коли вона любить своїх батьків, поважає своїх батьків – це для людини є насолодою».

На сугубій єктенії піднесли особливі прохання про лікарів та хворих коронавірусом. Блаженніший владика виголосив молитву про припинення епідемії.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з Неділю перед Богоявленням.

«Ми сьогодні дякуємо Господу за те, що Він сподобив нас зустріти і молитовно прославити Його пришестя на землю, Його Різдво, і молимось, щоб Господь сподобив нас досягнути й свята Богоявлення», – сказав Предстоятель і благословив усіх.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив святкове богослужіння у день Обрізання Господнього у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 945