Репортаж про нові храми, які парафії УПЦ побудували у 2020 році замість захоплених (відео)

У житті українських православних громад минулий 2020 рік ознаменувався черговою низкою випробувань. Але попри всі тяготи, православні християни залишаються вірними головним заповідям — про любов до Бога та ближнього — і не фокусуються на злі, яке їм завдали, та продовжують творити свою Церкву. 

Українська земля повниться новими храмами замість захоплених. Про нові храми, які громади Української Православної Церкви побудували у 2020 році, розповіли в черговому випуску «Дозору» «Першого Козацького» каналу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Напади на храми та віруючих, спроби захоплення, дискримінація і цькування, підступи чиновників, політиків і прихильників “ПЦУ” — все це нікуди не зникло, і навряд чи зникне в найближчі роки», – зазначали автори сюжету. Проте віруючі не впадають у відчай і продовжують молитися у пристосованих приміщеннях та будують нові храми замість захоплених.

10 січня 2021 року відбулася урочиста служба у Преображенському храмі села Раків Ліс в Камінь-Каширському районі Волинської області. Громада УПЦ, яка однією з перших в області була незаконно перереєстрована в “ПЦУ”, побудувала свій новий храм всього за сім місяців.

3 січня в селі Ганнівка Рівненської області освятили новий храм на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських, який віруючі побудували після силового захоплення рейдерами з “ПЦУ” Іоанно-Богословського храму в селі Копитів.

22 грудня 2020 року відбулося освячення нового храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця в селі Бриків Кременецького району Тернопільської області.

Новий Георгіївський храм 10 грудня освятили й у селищі Ясіня Рахівського району Закарпатської області. У цій місцевості було три храми УПЦ і три рейдерські захоплення. Попри всі зусилля прихильників Епіфанія зжити громади канонічної Церкви, православні побудували свій новий храм всього за три місяці.

Також минулого року нові храми Української Православної Церкви, побудовані замість захоплених розкольниками, з’явилися в селах Башуки, Підгайці, Онишківці та Шкроботівка Тернопільської області, Довгошиї, М’ятин і Ярославичі Рівненської області, Михайлівка Чернівецької області та Скобелка Волинської області.

«Величезна заслуга в будівництві нових святинь належить православним меценатам і благодійним фондам. Так, вірні багатьох сіл вдячні за допомогу Андрію Бібі, БФ “Фавор” і багатьом іншим благодійникам. Часто саме завдяки їхній допомозі православні вірні, які втратили дах над головою, знаходять можливість молитися в новому храмі, який, в іншому випадку, будувався б ще довгі роки, якби громади покладалися тільки на себе. Все це ще й ще раз доводить, що об’єднавшись разом, молячись і працюючи, православні християни здатні здобути перемогу над будь-яким злом», – йдеться в сюжеті.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2533