Керуючий справами УПЦ прокоментував ініціативу влади узаконити евтаназію

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній закликав владу допомагати простим людям справлятися з проблемами, а не штовхати до самогубства, нехай і «легального».

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зазначив, що ініційовані владою проекти легалізації евтаназії при сьогоднішній важкій ситуації в країні й без всебічного обговорення в суспільстві взагалі не повинні з’являтися. Архієрей вважає, що «зараз першочерговий обов’язок влади – полегшити долю простих людей, допомогти їм впоратися з проблемами, викликаними кризою, а не штовхати до самогубства, нехай і «легального»». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ

Митрополит Антоній розповів, що будь-яке вбивство людиною людини є страшним гріхом, але і в ньому можна покаятися. І тільки для самогубців шлях покаяння закритий, адже, вбиваючи себе, людина йде у вічність нерозкаяною вбивцею, «тому нас не може не турбувати сама можливість узаконення самогубства в християнській країні».

Архієрей відзначив, що зараз приймається багато дивних законів, як, наприклад, легалізація використання «легких наркотиків» формально «в медичних цілях», але «ми прекрасно розуміємо, скільки лазівок для зловживань дають багато непродуманих законів».

Тому владика висловив стурбованість можливими зловживаннями і беззаконнями, які можуть статися при формальній легалізації «асистованого самогубства», а з урахуванням того, що «зараз народ переживає не найкращі економічні часи, такі проекти виглядають просто зухвало».

Раніше віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук представив Концепцію поновлення Цивільного кодексу України, в якому крім усього іншого буде передбачена евтаназія і так зване «асистоване самогубство».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 764