Запорізька єпархія придбала дороге обладнання для обласної дитячої лікарні

26 січня 2021 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука передав у хірургічне відділення Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні дороге медичне обладнання. Обладнання вартістю 157 403 грн. Запорізька єпархія придбала у рамках благодійного соціального проекту «Любов милосердствує». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на  пресслужбу єпархії.

Під час передачі обладнання митрополит Лука зазначив, що Церква не може залишатися байдужою до проблем, що існують сьогодні у вітчизняній медицині. За його словами, зараз всі існуючі ресурси охорони здоров’я кинуті на боротьбу з пандемією коронавірусу, що, «на жаль, позначається на якості медичної допомоги для всіх інших пацієнтів».

«Під час пандемії всі забули про інші, не менш страшні, захворюваннях, і в першу чергу про хірургічну патологію. Але ж загрозу кровотеч під час операцій ніхто не скасовував. Тому, щоб зменшити цю загрозу, нашими прихожанами були зібрані кошти для придбання необхідного хірургічного обладнання для електролігірування і перетину судин», – зазначив ієрарх.

Завідувач хірургічного відділення подякував за надану своєчасну допомогу, зазначивши, що передане обладнання дозволить фахівцям «все робити ще швидше та ефективніше».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 312