Албанська Церква не змінила своєї позиції щодо “ПЦУ”

В Албанській Православній Церкві виступили зі спростуванням недавньої заяви Епіфанія Думенка про те, що невдовзі відбудеться визнання “ПЦУ” рядом Православних Помісних Церков, у тому числі Албанською. У канцелярії Блаженнійшого Архієпископа Тирани і всієї Албанії заявили, що Албанська Православна Церква не змінила своєї позиції щодо “ПЦУ” і церковного розколу в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на orthochristian.com.

«Я здивований цією новиною, – розповів представник канцелярії архієпископа. – Не знаю, звідки це береться. Синод Албанської Церкви не приймав рішення про це (визнання “ПЦУ” – ред.). Все, що має відношення до цього питання, вже було сказано Синодом Церкви і знаходиться на нашому сайті. Нічого нового ми додати не можемо. Нічого не змінилося відтоді», – підкреслив представник Албанської Церкви.

Нагадаємо, місяць тому Предстоятель Албанської Православної Церкви, Архієпископ Тірани та всієї Албанії Анастасій в інтерв’ю грецькому порталу «Romfea.gr» зазначив, що «одна з найбільших печалей останнього часу полягає в тому, що православна єдність дала тріщину». Про те, що томос для «ПЦУ» не приніс єдності Предстоятель Албанської Церкви говорив і раніше. Блаженніший владика також підкреслював, що повернення розкольників у Православну Церкву не може відбутися без покаяння.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1562