Провокаційні акції В. Лук’яника і «Всеукраїнського православного братства» не мають благословення — Предстоятель УПЦ

28 січня 2021 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій направив керуючим вікаріатств, намісникам і настоятелям монастирів і храмів Київської єпархії лист, в якому звернув увагу на те, що проведені в Києві акції Валентина Лук’яника і «Всеукраїнського православного братства святого Архистратига Божого Михаїла» носили політичний і провокативний характер і не мають благословення. Лист Предстоятеля опублікував секретар Синодальної літургійної комісії протоієрей Димитрій Гарчук у Facebook, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У листі Архіпастиря йдеться про те, що організатори намагалися видати свої акції як заходи Української Православної Церкви.

«У зв’язку з цим нагадуємо, що В. Лук’яник і Всеукраїнське православне братство не мають нічого спільного з Українською Православною Церквою і не мають Нашого благословення на свою діяльність.

Із сумом констатуємо, що поведінка Лук’яника Валентина свідчить про те, що він є провокатором і шахраєм, який вводить в оману наших віруючих людей», – зазначає Блаженніший владика.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5637