У Неділю 34-ту після П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Черкасах (+фото, відео)

31 січня 2021 року, у Неділю 34-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Архангело-Михайлівському кафедральному соборі м. Черкаси, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед Літургією священнослужителі звершили заупокійну літію на могилі спочилого митрополита Черкаського і Канівського Софронія (Дмитрука, +22.06.2020).

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Бородянський Марк, гості у священному сані, духовенство  собору та єпархії.

На малому вході Блаженніший владика нагородив правом носіння другого хреста з прикрасами благочинного Золотоніського благочиння Черкаської єпархії протоієрея Сергія Снопка, настоятельку Свято-Покровського Красногірського монастиря ігуменю Арсенію та настоятельку Преображенського жіночого монастиря у с. Стеблів ігуменю Манефу.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до вірян зі словом проповіді.

Читайте також: Предстоятель розповів, яку вакцину слід приймати, щоб жити вічно

Свідчити своїм життям Богу, що прагнемо одержати дар спасіння — Блаженніший Митрополит Онуфрій

Предстоятель: Людина має бути паном над багатством, а багатство — її рабом

За Літургією піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

Після відпусту з нагоди 10-річчя єпископської хіротонії архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія Блаженніший владика нагородив його орденом Української Православної Церкви «Різдво Христове». Архіпастир привітав паству з неділею та благословив вірян Черкащини.

Нагадаємо, Предстоятель зустрівся із сестрами милосердя та вихованцями Марфо-Маріїнської обителі.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4121