Предстоятель: Людина має бути паном над багатством, а багатство — її рабом (відео)

Сьогодні, на жаль, ми спостерігаємо кульмінацію боротьби за шмат «світового пирога», коли люди через багатство сходять із глузду.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй проповіді в Неділю 34-у після П’ятдесятниці  нагадав Євангельську притчу про Царство Боже й голчине вушко (Лк. 18: 18-27) та пояснив, яке відношення людини до багатства є правильним, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.


За словами Архіпастиря, призначення земного багатства – служити людині, а людина має бути паном над багатством. Однак гріх взяв над нами гору, і тепер багатство диктує людині, що їй робити, аби заволодіти скарбами світу.

«Вся історія людства має головний двигун – це багатство, це боротьба за поділ земних благ. Люди вбивають один одного, ненавидять один одного, роблять зло один одному, говорять образи один одному. Все це заради того, щоб відхопити собі ласий шматок земних благ, які насправді Бог подарував нам», – зауважив Блаженніший владика та підкреслив, що сьогодні, на жаль, ми спостерігаємо кульмінацію боротьби за цей шмат «світового пирога», коли люди через багатство сходять із глузду.

Його Блаженство звернув увагу на хибність твердження, що багатство забезпечує людині щасливе життя.

«Щасливою людину робить не багатство, а Бог, – заперечив Митрополит Онуфрій. – Якщо людина знайде Бога, то вона буде щасливою, чи то вона багата, чи то вона бідна. Якщо людина не знайшла Бога, то багатство стає предметом розчарування. Чим більше людина багатіє, не знаючи Бога, не маючи з Богом зв’язку, тим більше вона нещаслива. Якби людина зібрала всі багатства світу і сіла зверху на цю купу, але не мала з Богом миру, не знайшла Бога, то була б найнещасливішою у світі».

Наостанок Предстоятель підкреслив, що правильне відношення до багатства – це коли людина є його паном, а багатство її рабом. «Це є правильне відношення до багатства. Якщо ж відбувається навпаки, то це таке відношення до багатства, що породжує загибель людини», – резюмував він.

Читайте також: Предстоятель розповів, яку вакцину слід приймати, щоб жити вічно

Свідчити своїм життям Богу, що прагнемо одержати дар спасіння — Блаженніший Митрополит Онуфрій

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 483