Митрополит Філарет взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді»

8 лютого 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів митрополит Львівський і Галицький Філарет та представник УПЦ при громадській раді з питань взаємодії з ВРЦІРО і МОЗ протоієрей Олексій Годун взяли участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Львівської єпархії.

Форум проходить з 8 по 10 лютого за участі Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Міністра охорони здоров’я Максима Степанова та інших представників Уряду. Через Zoom-включення до учасників Форуму звернулися Тедрос Адханом Геьресус, Генеральний директор ВООЗ та Урсула фон дер Ляєн, Президентка Європейської комісії.

Під час Форуму представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій взяли участь у дискусійній панелі на тему: «Зусилля релігійної спільноти України в протидії коронавірусу». Від Української Православної Церкви у дискусії прийняв участь протоієрей Олексій Годун.

«Занепокоєння серед віруючих дуже часто виникає через недостатню інформованість про сам процес вакцинації… Щодо лікування і всіх тих заходів, які людина приймає, вони мають бути виваженими у консультації із спеціалістами», – зазначив отець Олексій.

Під час відкриття Форуму митрополит Філарет передав Привітання Предстоятеля Української Православної Церкви до організаторів та учасників Форуму.

У своєму зверненні Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив надзвичайну актуальність Форуму, адже «загрози, створені всесвітньою пандемією, в першу чергу стосуються людського життя і здоров’я. Турбота про людське здоров’я – душевне, а разом з тим і тілесне – була, є і буде одним із головних пріоритетів Церкви».

Також у ці дні, під час роботи Форуму представлені наступні сесії: Україна проти вірусу; Міжнародний контекст боротьби з пандемією; Вакцинація як квиток до нормального життя країни; План дій Уряду з приборкання пандемії у 2021 році; Інновації в умовах пандемії; Пандемія: дезінформація та мізінформація; та інші.

Просмотров: 663