На Буковині гнана парафія с. Михальча відзначила два роки молитовного стояння за храм

8 лютого 2021 року, в день Собору новомучеників і сповідників землі Руської, релігійна громада УПЦ в селі Михальча Чернівецької області відзначила другу річницю молитовного стояння за святиню та право залишатися в канонічній Церкві. Цього пам’ятного дня віряни разом із настоятелем помолилися за Божественною літургією, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії.

В єпархії звернули увагу на той факт, що протистояння з представниками «ПЦУ» в с.Михальче розпочалося два роки тому саме в день пам’яті новомучеників і сповідників, постраждалих у XX столітті.

«Так і віряни УПЦ села Михальча прийняли на себе подвиг своїх предків і вже другий рік бережуть чистоту віри від обновленців («ПЦУ»), які більше схожі на державний проект, ніж на релігійну організацію, та від безбожної влади, яка ігнорує беззаконня прихильників «ПЦУ». Подібні обновленці були сто років тому, з’явились вони з приходом радянської влади і підтримувались новою владою; вони також спокушали людей зрадити канонічній Церкві. Обновленців не переслідувала влада, не розстрілювала, не відправляла до Сибіру та тюрем, як це робила із справжніми вірянами. Але з часом, коли радянській владі обновленці, як проект боротьби з канонічною Церквою, стали нецікаві, їх чисельність зійшла до мінімуму», – провели таку історичну паралель у прес-службі єпархії.

За словами віруючих Чернівецької єпархії, саме подвиг новомучеників надихає їх відстоювати свою віру.

«За ці два роки віруючі УПЦ в селі Михальча пережили глузування і лайку з боку обновленців «ПЦУ», тиск на роботі, ігнорування суддів і представників влади, побиття палицями, обприскування сльозогінним газом та ін.», – підсумували в єпархії.

Просмотров: 1088