У Києві проходить форум «Соціальне служіння Церкви у сфері подолання алкоголізму та наркоманії»

9 лютого 2021 року в приміщенні духовно-просвітницького центру «Апостоли» при ставропігійному храмі на честь Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів міста Київ, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Свято-Володимирське братство тверезості при Синодальному відділі у справах молоді проводить форум «Соціальне служіння Церкви у сфері подолання алкоголізму та наркоманії». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Свято-Володимирського братства тверезості.

У форумі беруть участь представники єпархій, соціальних відділів, священнослужителів кафедральних соборів, і всіх зацікавлених осіб, які зацікавлені в отриманні вичерпної  інформації про роботу братств тверезості, сучасні  форми реабілітації, діяльність реабілітаційних центрів, які співпрацюють з УПЦ.

За даними ВООЗ, кожна п’ята смерть в Україні настає з причин, так чи інакше пов’язаних з вживанням алкоголю або інших наркотичних речовин.  Однією з основних причин демографічної кризи, що загрожує народу України, є надвисоке споживання алкоголю. Алкогольні проблеми приймають масштаби гуманітарної катастрофи, приводячи до ганебно високого рівня смертності, захворюваності, травматизму, злочинності, самогубств. Пияцтво та наркоманія є одними з головних причин руйнування традиційного укладу життя, глибокої кризи інституту сім’ї, зростання кількості розлучень і покинутих дітей, зниження рівня моральності і культури, поваги до праці, вагомих економічних втрат. Все це дає підстави говорити про серйозну алкогольну загрозу суспільству .

З програмою форуму можна детально ознайомитися на сайті Свято-Володимирського братства тверезості при Сінодальному відділі у справах молоді.

Питання для обговорення:

  • Підміна понять «власного хреста» і так званого «подвигу» який потурає залежності;
  • Необізнаність як ресурс для паразитуючої людини;
  • Реабілітація залежного і як знайти фахівців;
  • Як не здатись на шляху, запобігання зривам.
  • Пастирська етика у консультації з залежними, та родичами.

Проїзд – від метро “Славутич” автобусом № 64 або маршруткою № 452 до зупинки “База відпочинку “Хвиля”. Адреса: Київ, 02000 г. Київ, Осокорки, вул. Виноградна, 1.

Просмотров: 349