Постраждала від рейдерства парафія УПЦ в Заболотцях на Волині дякує жертводавцям

Настоятель Свято-Хрестовоздвиженської релігійної громади дякує за пожертвувані 30 тис. грн, на які почнуть будувати новий храм замість захопленого “ПЦУ”.

Настоятель Свято-Хрестовоздвиженської громади Української Православної Церкви села Заболотці Іваничівського району Волинської області отець Іоанн Сибір, який віддав під тимчасовий храм свою прибудинкову територію, дякує всім жертводавцям, які відгукнулися на прохання парафії про допомогу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

«Нам перерахували близько 30 тисяч гривень. Це дало нам можливість відкласти кошти, щоб з цієї весни почати будувати більш просторе приміщення: в маленьку тимчасову будівлю не поміщаються всі наші парафіяни. Немає місця і для хору», – розповіли в релігійній громаді УПЦ.

Зараз парафія, яка втратила храм в результаті рейдерських дій “ПЦУ”, продовжує відновлюватися. Тут моляться за всіх, хто допоміг віруючим встати на ноги.

«У колишньому храмі, який у нас забрала “ПЦУ”, я знайшов документ, де були перераховані всі жертводавці приходу. Скільки років пройшло, а у нас молилися за них», – згадує отець Іоанн.

Збір коштів для громади був відкритий в кінці листопада 2020 року. Місце під майбутню церкву було освячено на престольне свято, 27 вересня 2020 року. Перша літургія була відслужена 18 жовтня 2020 року – менш ніж через три місяці після того, як 26 липня активісти “ПЦУ” зламали в храмі двері і заволоділи всім майном віруючих. Навесні громада добудує вівтарну частину, притвор.

Номер карти для збору допомоги приходу УПЦ в селі Заболотці:

4790 7299 4226 0845, Сибір Іван Іванович.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2820