Ієрарх УПЦ прокоментував заклик Європарламенту заборонити сайт «Миротворець»

Європарламент стривожений, що деякі екстремістські й такі, що порушують Конституцію й демократичні принципи, ресурси нагнітають атмосферу ворожнечі й ненависті в Україні, та наполегливо закликає владу засудити їх діяльність. Голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор прокоментував на Telegram-каналі звернення Європейського парламенту до влади України з вимогою закрити сумно відомий сайт «Миротворець», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Європарламент шкодує про те, що політичний клімат в країні погіршився, коли залякування, мова ворожнечі і політичний тиск широко використовуються в політичних цілях; наполегливо закликає владу рішуче засудити і заборонити діяльність екстремістських і таких, що розпалюють ненависть, груп і вебсайтів, зокрема таких, як “Миротворець”, які створюють напруженість у суспільстві і неправомірно використовують особисті дані сотень людей, включаючи журналістів, політиків і членів груп меншин», – зокрема цитує резолюцію Європейського парламенту єпископ Баришівський Віктор.

Як наголосив ієрарх УПЦ, «функціонування ресурсу, який публікує особисті дані громадян України, бездоказово звинувачуючи їх в антидержавній діяльності, – неприпустимо». «І справа навіть не в порушенні Конституції і головних демократичних принципів існування будь-якого суспільства. Справа в нагнітанні атмосфери ненависті і ворожнечі, що  й так вразила Україну, – продовжив він. – Адже і через ЗМІ, і через висловлювання окремих політиків створюється стійке переконання, що всі, хто потрапили на сторінки сайту «Миротворець», – вороги держави й українськості. І це при тому, що величезна кількість людей, дані про яких присутні на сайті, зробили для України й її іміджу у світі в сотні разів більше, ніж всі творці “Миротворця” разом узяті».

«Насправді, цей ресурс використовується для боротьби з політичними або ідеологічними опонентами, а ще більше – для залякування їх. Звідси рукою подати до жорстокої цензури і “маркування” неугодних», – зауважив єпископ Віктор.

Крім того, за його словами, існування сайту говорить і про ще одну проблему сучасного суспільства. «Для того, щоб виправдати помилки, потрібно знайти ворогів. Такий підхід у корені неправильний тому, що помилки треба не виправдовувати, а виправляти», – додав архієрей.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1174