Відійшла до Господа настоятелька Успенського Єлецького монастиря в Чернігові (оновлено)

12 лютого 2021 року, на 82-му році життя, після важкої хвороби, спочила у Господі настоятелька Свято-Успенського Єлецького монастиря в Чернігові схиігуменя Нектарія (Трейтяк). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернігівської єпархії.

Заупокійна Божественна літургія та чин відспівування будуть звершені завтра, 13 лютого, початок о 7.30.

Схиігуменя Нектарія (в миру Надія Іллівна Трейтяк) народилася 11 серпня 1939 року в с. Дрімайлівці Чернігівської області в сім’ї православних благочестивих християн. Батьки в роки гонінь на Церкву зберігали глибоку віру, були чесними трудівниками. Батько в 1941 році був призваний на фронт, пройшов всю війну, ветеран. У сім’ї народилося дев’ятеро дітей, троє з них померло в дитинстві. Про сімейне виховання в християнській вірі та благочесті свідчить той факт, що майже всі діти обрали духовну стезю і служіння Богу. Рідна сестра матері Нектарії, ігуменя Толгского Введенського монастиря Варвара, є ще і благодійницею Єлецької обителі. Інші сестри матушки Нектарії, схимонахиня Тафіва і послушниця Ніна відійшли до Бога, брат архімандрит Феодосій нині служить в парафіяльній церкві с. Дрімайлівка. Схиігуменя Нектарія закінчила семирічну школу, але вже в 12 років стала послушницею при відомому на Чернігівщині духівникові схиархімандриті Никифорі (Ахромєєві).

У 1992 році серед перших прийшла в нововідкритий Єлецький монастир. Ігумені матінці Амвросії вона стала найближчою помічницею по відновленню зруйнованої обителі, виконуючи посаду благочинної монастиря. А після кончини ігумені Амвросії очолила давню святу обитель. 25 січня 2007 року Синод Української Православної Церкви затвердив на посаді ігумені Чернігівського Єлецького монастиря монахиню Нектарію. Нині в монастирі проживають близько 60 інокинь (схимниці, черниці, послушниці).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1456