У Джанкойській єпархії освячено Стрітенський храм УПЦ, у Кременчуцькій — місце під будівництво церкви

Напередодні дня Стрітення в с. Табачне Джанкойської єпархії було звершено освячення храму на честь Стрітення Господнього, в м. Пирятин Кременчуцької єпархії було здійснено освячення хреста та місця під забудову храму преподобного Олексія чоловіка Божого. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Зокрема, як повідомили в прес-службі Джанкойської єпархії, 13 лютого 2021 року митрополит Джанкойський і Роздольненський Аліпій звершив чин освячення храму на честь Стрітення Господнього с. Табачне.

Після владика відслужив у храмі Божественну літургію. Йому співслужили: секретар єпархії протоієрей Олександр Сімчук, благочинний Джанкойського округу протоієрей Димитрій Прокопенко, настоятель Стрітенського храму протоієрей Євгеній Пузіков, духовенство благочиння.

Після завершення богослужіння парафіянам, які активно брали участь у відкритті парафії 24 роки тому, були вручені грамоти Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Силами парафії стара будівля церкви, пристосована раніше з житлового будинку, було капітально відремонтовано – прибудовано притвор, зведено дзвіницю, проведено внутрішню обробка, територія обгороджена. Наступне престольне свято громада молитовно відзначить, милістю Божою, в оновленому храмі.

Також цими днями, як повідомили в прес-службі Кременчуцької єпархії, з благословення митрополита Кременчуцького і Лубенського Миколая, було звершено освячення Хреста та місця під забудову храму преподобного Олексія чоловіка Божого в м. Пирятин.

Чин освячення Хреста та місця майбутнього храму здійснив благочинний Пирятинського округу протоієрей Михаїл Ціко, якому співслужили настоятель храму протоієрей Стефан Потюк та духовенство Кременчуцької і Полтавської єпархій.

Після зершення освячення протоієрей Михаїл Ціко подякував усім за радість спільної молитви, закликав на всіх Боже благословення та висловив сподівання на подальшу працю на славу Божу.

Просмотров: 371