В єпархіях УПЦ надали допомогу онкохворим дітям, сиротам і багатодітним сім’ям

До Міжнародного дня онкохворої дитини, що відзначається в день Стрітення Господнього, в єпархіях Української Православної Церкви були проведені благодійні акції та концерти в підтримку онкохворих дітей, а також було надано допомогу сиротам, нужденним і багатодітним малозабезпеченим сім’ям. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

15 лютого, у день Стрітення Господнього, в Міжнародний день онкохворої дитини, у Великій залі ХНАТОБ/ Схід OPERA в Харкові відбувся благодійний концерт «ДІТИ – ДІТЯМ», як повідомили на Facebook-сторінці ХНАТОБ / Схід OPERA.

Вже 11-й рік у Харкові проводяться благодійні концерти, на яких збирають кошти на користь хворих. З 2010 року в Успенському соборі Харкова за участю церковних хорів були організовані благодійні акції. З 2016 року в заходах беруть участь талановиті діти.

У минулому році було зібрано близько 45000 гривень: 15 тисяч отримали ті, хто гостро потребував фінансової допомоги на придбання ліків, 30 тисяч коштувала морозильна камера для зберігання плазми крові для гематологічного відділення дитячої лікарні №16.

На сцені виступили постійні учасники благодійного проекту – учні ХССМШІ, студенти Харківського вищого коледжу мистецтв, народні художні колективи: хор «Скворушка» та хор «Весняні голоси».

Захід проходить за ініціативи Відділу у справах молоді та культури Харківської єпархії УПЦ і за підтримки ХНАТОБ / Схід OPERA, який є партнером проекту та втретє приймає учасників та гостей концерту «Діти – дітям».

15 лютого, в день свята Стрітення Господнього, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у Свято-Троїцькому храмі смт. Котельви на Полтавщині відбувся благодійний ярмарок в підтримку онкохворих дітей. Після соборної молитви за святковою Божественною літургією парафіяни Свято-Троїцького храму з радістю приєдналися до доброї справи.

«”Блаженні милостиві, – бо вони помилувані будуть”, – каже нам Святе Письмо. Тому благодійність і допомога тим, хто її потребує, особливо в такий знаменний день, є одним з обов’язків кожного православного християнина», – зазначили в Полтавській єпархії.

Також в день Стрітення Господнього співробітники відділу благодійності та соціального служіння Полтавської єпархії під керівництвом голови відділу протоієрея Андрія Сімона здійснили візит до маленьких пацієнтів психіатричної лікарні м. Полтава. Завдяки небайдужим людям дітей порадували бутербродами, фруктами і, звісно ж, солодощами, а разом із тим душевним теплом, якого так їм не вистачає.

16 лютого, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, голова єпархіального відділу у справах сім’ї Ніжинської єпархії ієрей Олександр Гладиш передав малозабезпеченій багатодітній сім‘ї продукти харчування, дитячий одяг та памперси.

15 лютого, в день Стрітення Господнього, в Міжнародний день дітей, хворих на рак, Запорізька єпархія подарувала відділенню онкогематології обласної дитячої лікарні декілька сотень систем внутрішньовенної інфузії «Б.Брауна» на 20.000 грн.

За словами митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, це обладнання є життєво необхідним, оскільки маленькі пацієнти, які проходять курс лікування у цьому відділенні, залежать від нього.

Благословляючи духовенство і мирян на участь в благодійному проекті «Любов милосердствує», який стартував у Запорізькій єпархії, владика нагадав про те, що творіння добрих справ є невід’ємною частиною нашої віри.

Мета проекту – допомогти як важкохворим дітям, так і нужденним, які знаходяться в безпосередній близькості до нас.

У рамках благодійного проекту 28 лютого о 14:00 в ДК «Металургів» відбудеться концерт класичної та естрадної музики.

16 лютого Голова єпархіального відділу із взаємодії зі службою виконання покарань Миколаївської єпархії протоієрей Іоанн Гангур у супроводі протоієрея Віктора Обезюка відвідали Новоданилівську виправну колонію №93. Священнослужителі з керівництвом колонії обговорили питання, пов’язані з духовною опікою ув’язнених. Після зустрічі священнослужителі передали гостинці для них.

А напередодні заступник голови відділу соціального служіння та благодійництва Миколаївської єпархії протоієрей Ігор Голуб і волонтер Ірина Левашова відвідали дитячий притулок для неповнолітніх в Дубках. Діти отримали в подарунок смаколики. 25 дітлахам від 7 до 14 років передали новий одяг.

В Одесі пройшли Благодійні ярмарки зі збору коштів для онкохворих дітей, як повідомили в прес-службі Одеської єпархії. З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, 15 лютого, в Міжнародний день православної молоді та День онкохворої дитини, Одеська єпархія УПЦ проводить благодійний Стрітенський бал. Через епідемічну небезпеку Молодіжний відділ замість балу ініціював проведення благодійних ярмарків при міських храмах.

Всі кошти будуть витрачені на медикаменти і витратні матеріали для відділення онкогематології Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

А напередодні священнослужителі Одеської єпархії вчергове стали донорами крові, надавши таким чином підтримку медикам і пацієнтам одеських лікарень.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 228