Вигнана зі свого храму парафія УПЦ в Діловому на Закарпатті молиться просто неба

Парафіяни Української Православної Церкви в селі Ділове Рахівського району Закарпатської області, які втратили свій храм в результаті рейдерського захоплення прихильниками «ПЦУ» змушені молитися на морозі просто неба.

15 лютого 2021 року, у свято Стрітення Господнього, віруючі канонічної Церкви молилися за Божественною літургією біля невеличкої каплиці, яка в цей час стала для релігійної громади місцем звершення богослужінь замість захопленого Успенського храму. Відеотрансляцію служби вів на своїй сторінці в мережі Facebook архімандрит Венедикт (Хромий), передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Тиждень тому активісти «ПЦУ», яких в закарпатському селі Ділове – меншість, за сприяння влади отримали у своє розпорядження храм Свято-Успенської громади УПЦ.

Парафія буде і далі законними методами відстоювати свій храм. При цьому обговорюється питання про можливість побудови в селі нового храму Української Православної Церкви – одна з парафіянок прийняла рішення подарувати ділянку землі під будівництво.

Нагадаємо, 29 червня 2020 року Хустська єпархія спростовувала заяву представників «ПЦУ» про перехід громади храму Успіння Пресвятої Богородиці в селі Ділове. Перереєстрацію громади УПЦ в с. Ділове провели за допомогою представників влади, заволодівши обманним шляхом статутними документами. Розпочалися затяжні суди, наразі віруючі УПЦ подали касаційну скаргу і, в очікуванні рішення Вищого Адміністративного суду України. Варто зазначити, що минулого року відбулися ряд провокацій навколо храму.  Віряни УПЦ зауважують, що ініціюють ці провокації переважно ті, хто до храму не ходили й ходити не будуть. На Різдвяний Святвечір у 2021 прихильники “ПЦУ” повісили на ворота храму свої замки, заблокувавши вхід для парафіян УПЦ. Віруючі звернулася до влади з проханням втрутитися у ситуацію.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6739