Блаженнішого Митрополита Онуфрія названо серед Предстоятелів Православних Церков, від яких надійшли привітання новообраному Сербському Патріарху

Ім’я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія згадується серед глав Православних Церков, від яких надійшли привітання новообраному Сербському Патріарху Порфирію. Відповідне повідомлення було опубліковано на офіційному сайті Сербської Православної Церкви 21 лютого 2021 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“З цієї нагоди ми перелічимо лише найважливіших глав Православних Автокефальних і Автономних Церков, релігійних сановників, представників держав та важливих установ”, – зазначено на сайті Сербської Церкви.

Серед глав Помісних Церков, які надіслали привітання новообраному Патріарху Порфирію, названо Предстоятелів Константинопольської, Олександрійської, Антіохійської, Руської, Болгарської, Румунської, Кіпрської, Елладської, Албанської, Польської, Чеських земель і Словаччини, Американської, Фінляндської та  Української Православних Церков.

Привітання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія новому Сербському Патріарху якраз значиться у зазначеному списку Предстоятелів Помісних Православних Церков.

Серед ієрархів Православних Церков, які надіслали вітання Патріарху Порфирію, згадується також Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Як відзначив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, дуже показовим є той факт, що на сайті Сербської Православної Церкви серед привітань глав Церков новобраному Патріарху Сербському згадується привітання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та не йдеться про вітання глави “ПЦУ”.

“Серед глав Церков – Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Онуфрій. Не Єпіфаній, як би там він особисто і посольство України в Сербії не старались. Ось кого визнає Сербська Православна Церква справжнім Митрополитом Київським!”, – зазначив о. Миколай на своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що 18 лютого 2021 року Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви обрав нового Патріарха. Предстоятелем Сербської Церкви став митрополит Загребсько-Люблянський Порфирій.

19 лютого Блаженніший Митрополит Онуфрій надіслав привітання Святішому Патріарху Сербському Порфирію.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4283