У Житомирській, Тульчинській та Балтській єпархіях освячено нові храми

20 лютого 2021 року в Житомирській, Тульчинській та Балтській єпархіях правлячі архієреї освятили нові храми. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

20 лютого митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим освятив новозбудований храм на честь ікони Божої Матері “Знамення” у селі Вільня Коростишівського району Житомирської області та звершив у ньому першу Божественну літургію.

Ієрарху співслуживли благочинний Коростишівського району архімандрит Яків (Шумов), настоятель парафії протоієрей Миколай Когут та духовенство єпархії. За богослужінням молилися місцеві жителі та гості.

Після завершення Літургії митрополит Никодим привітав настоятеля та громаду храму із величною подією освячення та звернувся до присутніх із словом настанови. Благодійників храму було відзначено почесними грамотами.

Митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан освятив храм на честь святого архістратига Божого Михаїла в селі Борсуки Гайсинського району Вінницької області.

Новий престол був споруджений трудами його настоятеля протоієрея Олексія Собко і турботами місцевих православних благодійників. Був оновлений і розписаний весь інтер’єр храму, споруджений новий різьблений іконостас.

За першою Божественною літургією в новоосвяченому храмі митрополиту Іонафану співслужили помічник-секретар правлячого архієрея ієромонах Ієронім (Зуб), благочинний Гайсинського округу протоієрей Олег Дячина з сонмом кліриків єпархії.

Після завершення Літургії митрополит Іонафан подякував настоятелю, духовенству, благодійникам і всім парафіянам за молитви і за спасительні труди на славу Божу.

20 лютого митрополит Балтський і Ананьївський Олексій звершив освячення престолу та Божественну літургію у Спасо-Преображенському храмі с. Осички Савранського району Одеської області.

Владиці співслужили благочинний храмів Ананьївського округу протоієрей Миколай Ярем, благочинний храмів Савранського округу і настоятель храму с. Осички протоієрей Михайло Федун, протоієрей Степан Яворський, протоієрей Анатолій Рудницький, протоієрей Борис Ярем, протоієрей Олег Романов, протоієрей Ігор Кучерина, протоієрей Василь Воронецький, священик Павло Миронюк, священик Андрій Федун.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 454