Благодійну допомогу на суму 130 тис. грн. Одеська єпархія передала для онкохворих пацієнтів Одеської дитячої лікарні

24 лютого 2021 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, представники Одеської єпархії в рамках ініціативи «Добро об’єднує» передали відділенню онкогематології Одеської обласної дитячої клінічної лікарні ліки, іграшки, господарський інвентар та персональні подарунки для маленьких пацієнтів. Загальна сума допомоги склала 130 тис. грн. і стала можливою завдяки організованій православною молоддю акції, повідомили на сторінці у Facebook прес-служби Одеської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Завдяки нашій православній молоді та парафіянам одеських храмів у відділенні онкогематології з’явилися аерохокей і настільний футбол, а кожен маленький пацієнт отримав електричну зубну щітку. Щиро сподіваємося, що це підбадьорить і полегшить щоденний побут цих дітей», – розповіли в єпархії та нагадали слова митрополита Агафангела про те, що чужих дітей не буває, і його благословення на добрі справи.

Також у прес-службі Одеської єпархії додали, що духовенство і віряни Одещини ніколи не залишаються осторонь потреб дітей.

«Одеська єпархія допомагала і продовжує допомагати малюкам та їхнім батькам, адже найчастіше тягар дитячої хвороби лягає великим матеріальним тягарем на батьківські плечі», – зазначили в єпархії та подякували всім, хто взяв участь у благодійній акції, аби допомогти дітлахам у боротьбі з недугом.

Також в Одеській єпархії зауважили, що до Дня православної молоді та Дня онкохворої дитини щороку єпархія надає допомогу відділенню онкогематології, придбану на зібрані під час благодійного Стрітенського балу кошти.

Як уже повідомлялося, через пандемію цього року було вирішено замість балу провести благодійні ярмарки при храмах Одеси. Активна молодь готувала випічку, солодощі та вироби ручної роботи, які обмінювалися на пожертвування. А найменші парафіяни майстрували для пацієнтів дитячої лікарні творчі вироби, дарували альбоми з добрими побажаннями.

«Ми раді відзначити, що в Одесі, в лоні нашої Церкви зростає покоління добрих і чуйних людей», – підсумували в єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 138