Патріарх Єрусалимський Феофіл: Наше спільне зобов’язання — зібратися разом для молитви та братського спілкування

Блаженніший Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III звернувся з посланням до Предстоятелів усіх автокефальних Православних Церков. Відповідний лист надійшов на адресу Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Патріарх Феофіл зазначив, що звертається в річницю зустрічі Предстоятелів і делегацій Помісних Православних Церков, що відбулася в столиці Йорданії Аммані 26 лютого 2020 року. Однією з головних цілей цього зібрання був пошук шляхів виходу з української кризи.

«Рік тому ми збиралися разом в Йорданському Хашимітському Королівстві, щоб зміцнити наші братські відносини в діалозі любові заради єдності Помісних Православних Церков. Два дні молитви та братнього обговорення надали нам ще більше рішучості слідувати по шляху поглиблення нашого спілкування і разом відповідати на поставлені перед усіма нами виклики», – підкреслив Предстоятель Єрусалимської Церкви.

Його Блаженство запевнив, що молиться, щоб у нинішньому році відбулася нова зустріч Предстоятелів, з ініціативою з якою ще рік тому виступили учасники зборів в Аммані: «Чекаючи з надією більш світлих днів в цьому році, ми отримуємо нагадування про наше спільне зобов’язання зібратися разом для молитви і братського спілкування. Молимося про те, щоб це стало можливим в цьому році».

«Будемо ж і надалі підтримувати один одного в молитві і шукати шляхи, слідуючи якими, наші Помісні Православні Церкви зможуть принести один одному надію, благословення і радість. Як говорить апостол Павел, носіть тягарі один одного, і так виконаєте закон Христовий (Гал. 6: 2)», – закликав Блаженніший Владика.

Відзначивши, що попередня зустріч Предстоятелів проходила на порозі катастрофи світового масштабу в сфері охорони здоров’я, Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви попросив молитов у своїх Побратимів і запевнив, що продовжить підносити за них молитви «у Животворящого Гробу Господа нашого Іісуса Христа».

«Ця пандемія, – підсумував Блаженніший Патріарх Феофіл, – вимагає, щоб всі ми звернули погляд до своїх громад, служити яким закликав нас Бог, щоб підносити серця віруючих від відчаю і звертати до Господа, Який подає нам надію».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1600