У відроджуваному з руїн Донецькому Іверському монастирі відзначили престольне свято

25 лютого 2021 року, в день Іверської ікони Божої Матері, у Свято-Іверському монастирі в Донецьку, постраждалому в результаті обстрілів у 2014 році, була звершена соборна Божественна літургія, після якої відбувся хресний хід за участю віруючих, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

«І хоча мир у нашому краї все ще не відновлений, вже сьогодні видно результати – монастир почав відновлюватися. Це стало можливим завдяки міцній громаді на чолі з ігуменею Михаїлою (Шевченко). Віра в Бога, любов до Церкви і бажання відновити свій рідний дім зробили найважливіше: процес було запущено. Прибирання сміття, ліквідація найкритичніших руйнувань, висадка нових клумб та інші заходи згуртували людей. І вже до дружнього колективу почали долучатися інші», – зазначили в Донецькій єпархії.

Уже сьогодні завдяки зусиллям настоятельки монастиря ігумені Михаїли (Шевченко) здійснюється будівництво нового храму, до якого буде перенесена головна святиня обителі – список Іверської ікони Божої Матері. Наразі ікона зберігається у Свято-Миколаївському архієрейському соборі Донецька.

Нагадаємо, в 2014 році Іверський монастир у Донецьку, розташований недалеко від руїн донецького аеропорту, постраждав внаслідок обстрілу. 25 лютого 2016 року почалося відродження обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1180