З нагоди 150-ліття з Дня народження Лесі Українки ректор КДА звершив літію та освятив меморіальну дошку у Вознесенському храмі на Деміївці

25 лютого 2021 року, з нагоди 150-ліття з Дня народження української поетеси, письменниці, перекладачки, фольклористки і культурної діячки Лесі Українки, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив заупокійну літію за відомою поетесою в Свято-Вознесенському храмі, що на Деміївці у м. Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДАіС.

За богослужінням молились секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний Голосіївського благочиння і настоятель храму протоієрей Павел Кирилов, духовенство парафії та благочиння.

Після завершення заупокійного богослужіння Преосвященніший владика освятив меморіальну дошку, на якій зазначено, що у 1907 році Лариса Косач (Леся Українка) вінчалася з Климентом Квіткою у Свято-Вознесенському храмі, що на Деміївці. Пам’ятну дошку було встановлено на одній зі стін храму.

Наприкінці владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Нагадаємо, цього ж дня у Київській духовній академії відкрилась виставка до150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 328