Митрополит Володимир-Волинський Володимир освятив храм на честь прп. Амфілохія Почаївського

25 лютого 2021 року митрополит Володимир-Волинський та Ковельський Володимир звершив чин освячення новозбудованого храму на честь преподобного Амфілохія Почаївського у селі Мельники-Річицькі Ратнівського району Волинської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук Благодійного фонду «Фавор».

Багато років парафіяни УПЦ волинського села Мельники-Річицькі не мали свого храму. Люди ходили на богослужіння за 5 км у Свято-Михайлівську церкву сусіднього села Річиця, де складали більшу частину громади. Будівництво нової церкви розпочалося восени 2019 року.

«Одного разу, майбутній староста Мельников і кілька людей з громади поїхали за духовною порадою до відомого у Волинській єпархії старця – отця Іоанна Хільчука, — розповіли раніше у фонді. — Батюшка був відомий своїм духовним авторитетом і трудами з будівництва храмів – багато років служив в Міхненському Свято-Стрітенському жіночому монастирі, де побудував Петро-Павлівський храм. Також допомагав в будівництві багатьох храмів Волинської єпархії, і останні роки життя провів в селі Овадне, де побудував Свято-Вознесенську церкву. Його рідна дочка – ігуменя Рафаїла, намісництво Корецького монастиря. Зустріч віруючих з отцем Іоанном стала доленосною – він благословив починати, з Божою допомогою, будівництво храму в Мельниках. І справа пішла!»

У благодійному фонді зазначили, що разом з іншими благодійниками та ктиторами долучилися до будівництва храму Божого.

«Вітаємо отця Романа та громаду з цим днем. Молитвами Пресвятої Богородиці та преподобного Амфілохія Почаївського хай здійснюється богоспасительний шлях їх громади», – йдеться у повідомлені.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2498