Архієпископ Черкаський Феодосій звершив освячення храму на честь рівноапостольного князя Володимира

27 лютого 2021 року архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив чин освячення церкви на честь святого рівноапостольного князя Володимира у селі Антипівка, яке знаходиться у Золотоніському районі неподалік Покровського Красногірського монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Дбанням парафіян на чолі з настоятелем протоієреєм Анатолієм Яковенком вдалося відбудувати невелику церкву у пристосованому приміщенні, яке колись належало храму з трагічною історією.

Архієпископ Феодосій перед початком освячення звернув увагу присутніх на важливість цієї події, її значення в історії села та долях людей, котрі тут живуть.

Після чину освячення ієрарх очолив Божественну літургію, за якою відзначив труди настоятеля отця Анатолія Яковенка правом служіння з відкритими Царськими Вратами до Херувимської пісні.

Владиці співслужили клірики Золотоніського благочиння, а також були присутні насельниці Покровського Красногірського монастиря разом з настоятельницею цієї святої обителі ігуменею Арсенією.

Після завершення Літургії владика Феодосій виголосив проповідь та надав усім своє архіпастирське благословення.

1890 року тут було побудовано дерев’яну церкву, яка мала аж три престоли, головний з яких був освячений на честь святої великомучениці Параскеви, а один з престолів — на честь святого рівноапостольного Володимира. Влітку 2014 року у храм вдарила блискавка, яка дощенту знищила його. Сьогодні про знищений красень-храм нагадують старі могили та купи старої цегли, що було вийнято з підмуру. Парафіяни сповнені бажання відродити знищену святиню: на її місці вже готовий котлован. Богослужіння звершуються у перебудованому церковному приміщенні, яке сьогодні було урочисто освячено архієрейськими молитвами.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 633