Глава Фанару відвідав виступ Президента Туреччини про заходи щодо захисту прав людини, зокрема, релігійних меншин

2 березня 2021 року патріарх Константинопольський Варфоломій прибув до Анкари як представник релігійних меншин у Туреччині на доповідь Президента Реджепа Тайїпа Ердогана «План дій Туреччини в області прав людини». Про це повідомляє портал «OrthodoxTimes», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відзначається, що Президент Туреччини представив свою доповідь щодо політичних реформ у сфері захисту прав людини перед великою аудиторією, що складалася з політиків, дипломатів, представників релігійних громад і меншин, верховних суддів, вчених і т. д.

У своїй доповіді Ердоган, який раніше назвав зміну статусу собору Святої Софії в мечеть «вінцем» 2020 року, торкнувся захисту і прав релігійних меншин, до яких в Туреччині відносяться і християни Константинопольської Православної Церкви.

Собор Святої Софії в Стамбулі, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, указом президента Туреччини перетворили на мечеть у липні 2020 року.  Перший за 86 років п’ятничний намаз у соборі відбувся 24 липня.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1106