Представники УПЦ взяли участь у роботі Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України

4 березня 2021 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання Громадської ради з питань співпраці з церквами і релігійними організаціями при МОН України. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в засіданні взяли участь Голова Відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства УПЦ митрополит Полтавський і Миргородський Филип, Голова Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та представники профільних синодальних відділів УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема під час засідання були обговорені питання подальшої роботи Громадської ради та затверджено план діяльності на 2021 рік.

Окрім того, учасники зустрічі розглянули питання подальшого забезпечення викладання курсів морально-духовного спрямування у закладах освіти та ліцензування закладів вищої духовної освіти, а також про відзначення Грамотою Громадської ради.

Громадську раду з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві було утворено в жовтні 2008 року відповідно до наказу МОН від 20.10.2008 р. № 941 та за ініціативою Церков і релігійних організацій України з метою сприяння всебічному забезпеченню свободи совісті та подальшої гармонізації державно-конфесійних відносин у галузі освіти, підтримання постійного діалогу з релігійними організаціями, більш  ефективного  використання  їхнього  потенціалу  у виховному процесі.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 867