Для гармонійного розвитку дитини діалог між державою і релігійною спільнотою у сфері освіти дуже важливий, – міністр С. Шкарлет

Діалог між державою і релігійною спільнотою, зокрема у сфері освіти та у подоланні проблем морального виховання, дуже важливий, адже інтелектуальний та духовний розвиток дитини має бути гармонійним. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет 4 березня 2021 року під час засідання Громадської Ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, повідомляє Інформаційно-просвітницькй відділ УПЦ з посиланням на mon.gov.ua.

Зокрема міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відзначив: «Діалог між державою і релігійною спільнотою для подальшого вдосконалення державно-конфесійних відносин, зокрема у сфері освіти, дуже важливий. Ми маємо сприяти збалансованому освітньому процесу з урахуванням пропозицій усіх сторін, а також відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого у вересні 2020 року, та типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, ухваленої 19 лютого 2021 року. Інтелектуальний та духовний розвиток дитини має бути гармонійним».

Також міністр  наголосив на важливій ролі Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України в забезпеченні діалогу між МОН та ВРЦіРО щодо проблем морального виховання школярів.

Як уже відзначалося, члени Ради обговорили продовження співпраці МОН та Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, викладання предметів морального спрямування в державних і комунальних закладах освіти та співпрацю із ЗМІ щодо розвитку морально-духовної освіти.

За результатами засідання Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями ухвалила План діяльності на 2021 рік та звернення до Міністерства освіти і науки України з пропозицією створити Робочу групу з опрацювання питань моральної освіти.

Нагадаємо, що з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія в засіданні Громадської ради з питань співпраці з церквами і релігійними організаціями при МОН України взяли участь Голова Відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства УПЦ митрополит Полтавський і Миргородський Филип, Голова Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та представники профільних синодальних відділів УПЦ.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 266