В Онуфріївському монастирі Черкаської єпархії архієпископ Феодосій звершив освячення головного престолу

9 березня 2021 року архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив чин освячення головного престолу в ім’я преподобного Онуфрія Великого в Онуфріївському чоловічому монастирі в с. Чубівка Черкаської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Черкаської єпархії.

Владиці співслужили настоятель монастиря архімандрит Єразм (Борданов) разом з кліриками Черкаського благочиння на чолі з протоієреєм Сергієм Чумаком.

По завершенні освячення престолу владика Феодосій очолив Божественну літургію. На Малому вході настоятеля святої обителі архімандрита Єрамза було нагороджено правом носіння другого хреста з прикрасами. Цією високою церковною нагородою відзначено багаторічну плідну працю настоятеля разом з братією за відродження славетного Онуфріївського монастиря (послух настоятеля отець Єразм несе вже 27 років).

У своєму слові, з яким владика Феодосій звернувся до присутніх вже по завершенні Божественної літургії, архієрей розкрив велике значення покликання людини на чернече служіння. Владика зауважив, що вся історія Православ’я нерозривно пов’язана з чернецтвом, подвигами ченців і черниць.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 765