Предстоятель благословив у всіх єпархіях УПЦ провести хресні ходи та молитовні стояння у день Торжества Православ’я

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму Великопісному Посланні до вірних Української Православної Церкви благословив у першу неділю Великого посту, коли святкуватиметься Торжество Православ’я, у всіх єпархіальних центрах УПЦ провести традиційні для цього дня хресні ходи та молитовні стояння, з урахуванням епідемічної ситуації, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир висловив хвилювання у зв’язку з тим, що попри численні прохання і звернення, до цього часу в нашій державі не скасовані закони, що були прийняті минулою владою, і які суттєво обмежують права віруючих Української Православної Церкви.

«Хотілося б щоб голос наших вірян все ж таки був почутим, — сказав Предстоятель. —  Тому благословляю у першу неділю Великого посту, коли святкуватиметься Торжество Православ’я, у всіх єпархіальних центрах нашої Церкви провести традиційні для цього дня хресні ходи та молитовні стояння, з урахуванням епідемічної ситуації. Ми маємо з молитвою на вустах та святинями в руках пройтися вулицями рідних міст, для того, щоб засвідчити і нашу вірність Святому Православ’ю, і нашу любов до рідної Української землі – нашої земної Батьківщини».

Його Блаженство підкреслив: «Ми є громадянами України, і у нас є виборене кров’ю наших предків право сповідувати Православну віру так, як це заповідали Апостоли Христові та Святі Отці».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5471