У день 160-ї річниці з дня смерті Тараса Шевченка в єпархіях УПЦ вшанували пам’ять Кобзаря

9 і 10 березня 2021 року, з нагоди 160-ї річниці з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка, в єпархіях Української Православної Церкви священнослужителі звершили панахиди біля пам’ятників Великому Кобзарю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

10 березня, в день 160-ї річниці з дня смерті Кобзаря, єпископ Камінь-Каширський Афанасій, вікарій Волинської єпархії, очолив панахиду біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Йому співслужили секретар єпархії прот. Миколай Бондарук, благочинний Луцького кафедрального округу прот. Вадим Лебедь, благочинний Луцького центрального округу прот. Олександр Богданов, архімандрит Феофан (Кирилюк) та клірики благочинь.

Після панахиди усі присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю.

Також до річниці з дня смерті Т. Г. Шевченка студенти Волинської духовної семінарії декламували вірш видатного українського поета.

10 березня, в день 160-ї річниці смерті українського поета і художника Т.Г. Шевченка митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, у супроводі благочинних Херсона, поклав квіти до пам’ятника Великому Кобзарю. Біля меморіалу священнослужителі звершили заупокійну літію та заспівали “Вічну пам’ять” видатному сину українського народу.

9 березня 2021 року, в День народження Тараса Шевченка, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій та священнослужителі Харківської єпархії взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника поету на вулиці Сумській міста Харкова.

Нагадаємо, 10 березня 2021 року клірики Черкаської єпархії відвідали могилу Тараса Шевченка в Каневі на Чернечій горі та вшанували світлу пам’ять Кобзаря з нагоди 160-ї річниці з дня його смерті, звершивши заупокійну літію на могилі Тараса Григоровича.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 424