У Сєверодонецькій єпархії в селі Верхньокам’янка митрополит Никодим освятив новий храм

9 березня 2021 року, в день першого і другого обрітення глави Іоанна Предтечі, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим звершив мале освячення храму на честь святителя Нектарія Егинського в с. Верхньокам’янка Попаснянського району Луганської області та очолив першу Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Лисичанського округу архімандрит Мефодій (Агафонов), благочинний Попаснянського округу протоієрей Михайло Лущак, настоятель храму ієромонах Алексій (Миронюк), духовенство Лисичанського благочиння.

Після звершення Літургії владика Никодим освятив хрест, купол на храмі та поклінний хрест при в’їзді в с. Верхньокам’янка.

У єпархії зазначають, що раніше у цьому селі ніколи не було храму. Побудували церкву стараннями правлячого архієрея митрополита Никодима, настоятеля ієромонаха Алексія та меценатів, за участю жителів села. І цього дня в селі вперше в його історії була звершена Божественна літургія.

Нагадаємо, в Онуфріївському монастирі Черкаської єпархії архієпископ Феодосій звершив освячення головного престолу.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 252