Предстоятель розповів, як навчитися прощати непростиме (відео)

У своїй проповіді в Прощену неділю Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав до прощення один одного, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Його Блаженства, щоб перемогти свої гріхи та правильно тримати піст, треба спочатку простити один одному та примиритися з ближніми. 

«Та як би людина не підвизалася, вона не отримає прощення гріхів. Чому? Тому що якщо я не можу пробачити ближнього, значить я не здатний вмістити в собі прощення від Бога», – пояснив він.

Предстоятель також звернув увагу на такі часті випадки, коли розумом ми усвідомлюємо, що треба пробачити ближнього, але серце наше не пробачає.

«Гріх розділив наш розум із серцем, з почуттями», – зауважив він та дав настанову, як боротися зі злобою в серці: «Навіть якщо серце проти, все одно треба вустами вимовити слова пробачення, а потім серцем своїм сказати: “Господи, Ти знаєш, я хочу пробачити, але бачиш, який я зіпсований гріхом, що моє серце не дозволяє. Прости мене, Господи, і навчи моє серце, щоб воно вміло прощати людям”. Так ми повинні боротися зі своєю злобою».

Разом із тим, Блаженніший Митрополит Онуфрій зауважив, що за один день, звісно, не перебороти свій гнів, але треба докласти всіх зусиль. «Людина, яка трудиться, обов’язково вижене злобу зі своєї душі», – резюмував владика.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 825