Ієрарх Єрусалимської Церкви про “ПЦУ”: Люди, які називають себе православними, за допомогою насильства захоплюють храми (відео)

Подібні дії «служать інтересам ворогів Православної Церкви, поглиблюють розкол, руйнують мости до примирення і духовному розвитку православних віруючих в Україні, де УПЦ здійснює свою рятівну місію під духовним проводом Митрополита Онуфрія, якого визнає більшість Православних Церков».

Митрополит Вострський Тимофій, єпископ Єрусалимської Православної Церкви, екзарх Пресвятого Гробу Господнього на Кіпрі записав відео, у якому поділився враженнями після перегляду фільму “Вірні”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на mospat.ru.

Нагадаємо, цикл документальних історій «Вірні» про людей, які не дивлячись на тиск залишилися вірними Українській Православній Церкві, створив телеканал «Зоряний» спільно з благодійним фондом «Фавор».

— Днями я зі скорботою подивився документальний фільм про гоніння проти священиків і віруючих України, що належать до Української Православної Церкви, про яку я маю своє уявлення. Страшно уявити, що люди, які стверджують, що вони православні, настільки охоплені ненавистю, що за допомогою насильства захоплюють храми, ламають церковні двері, переслідують духовно і фізично своїх земляків, женуть і розділяють Церкву. Через ці дії віруючі УПЦ позбавляються можливості молитися в храмах, де молилися їхні пращури і де вони самі хрестилися і виросли духовно.

Акти насильства і нетерпимості, з якого б боку вони не виходили, викликають огиду й засудження в усьому світі. Це лише доводить, що люди, які беруть участь у цих діях, далекі від християнського духу і вчення, що характеризується любов’ю і милосердям навіть щодо ворогів.

А ще більш ганебно те, коли подібне здійснюється членами так званої “ПЦУ” або від її імені та за участі місцевої влади, попри те, що ці вчинки є кримінальними, такими, що розпалюють ненависть між віруючими одного і того ж українського народу. Насправді вони служать інтересам ворогів Української Православної Церкви, поглиблюють розкол, руйнують мости примирення в духовному розвитку православних віруючих України, де УПЦ здійснює свою спасительну місію під духовним проводом Блаженнішого Митрополита Онуфрія, якого визнає більшість Православних Церков.

Істинно віруюча людина, безсумнівно, засуджує такі дії, які є чужими християнському духу.

Гідними похвали є ті віруючі, які під час гонінь твердо трималися своєї Матері-Церкви. Господь винагородив їх за терпіння, і в Україні було зведено безліч нових храмів, де віруючі продовжують молитися про напоумлення тих, хто так помиляються, щоб Господь повернув їх на істинний шлях віри і згоди та сподобив бути всіх єдиними з Тілом Христовим.

Всім нам, православним, також треба старанно молитися Господу, щоб Він і надалі зміцнював в їх спасительному подвигу!

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1344