Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав другу частину Великого канону у Покровському жіночому монастирі Києва (+відео)

16 березня 2021 року, у вівторок першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив читання другої частини Великого покаянного канону у Свято-Покровському жіночому монастирі м. Києва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика очолив велике повечір’я з читанням другої частини Покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Миколаївському соборі монастиря. З Архіпастирем молились насельниці обителі, парафіяни та паломники Свято-Покровського монастиря.

Після Великого канону Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

«Піст – це та чеснота, яку порушив колись Адам в Раю, і через це позбавлений був райського життя, і яка, як кажуть святі отці, знову повертає людину в втрачений Рай, – зазначив Блаженніший владика.

Спаситель Своїм подвигом, стражданнями, погребінням і воскресінням знищив пекло, забрав силу у смерті і повернув нам втрачений Рай. І тепер для кожної людини Рай відкритий. І вже від кожного з нас залежить – увійдемо ми в цей Рай або не ввійдемо. А людина створена для райського життя, тому для неї природно бажати Раю».

Люди, які не вірять у Бога і не визнають існування Раю, все одно його шукають, прагнуть щастя, наголосив Предстоятель. Але люди, які шукають щастя в алкоголі, наркотиках чи чуттєвих задоволеннях, шукають не там.

«Це внутрішнє блаженство, цей початок Раю, знаходиться тільки в Бозі. Бог є джерелом блаженства, – сказав Блаженніший владика. – Ми все життя намагаємося йти дорогою в Рай. Але бувають періоди, особливо перед Великоднем, перед святом світлого Христового Воскресіння, коли ми йдемо посилено. В інші дні ми йдемо повільно, а під час посту хто може – біжить, хто може – йде ширшими кроками; ми рухаємося до тієї жаданої мети, до того жаданого блаженства, заради якого Господь створив людину».

Насамкінець Архіпастир побажав вірянам допомоги Господа, щоб «потрудитись в пості духовному і тілесному, звершувати молитви і простягати руки свої для того, щоб робити добро, тому що пост у вузькому сенсі – це не їсти скоромну їжу, а в широкому сенсі – це не робити нічого поганого».

Нагадаємо, першу частину Великого канону Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав у Києво-Печерській Лаврі

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 854