Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як перемогти диявольські спокуси під час посту

16 березня 2021 року, після читання другої частини Великого канону, Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді розповів, як відбивати нападки диявола, що можуть переслідувати християнина під час посту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що Сам Спаситель своїм подвигом в пустелі показав нам приклад, Він відбив спокуси сатани за допомогою слів Священного Писання (Лк. 4: 1-13).

«Так і ми, коли постимо і боремося, щоб прогнати диявола, не повинні вигадувати щось своє, а маємо користуватися словами Святого Письма і молитви, які нам передали святі отці. Саме вони відбивають спокуси диявольські», – сказав Предстоятель.

Архіпастир також нагадав, що Господь Іісус Христос повернув нам втрачений рай, якого людина була позбавлена ​​після гріхопадіння Адама, але для якого і була створена. Адже навіть невіруюча людина бажає внутрішнього райського блаженства, зазначив Митрополит Онуфрій, проте часто шукає його не в Бога, а в предметах і вчинках: алкоголі, наркотиках та інших тілесних задоволеннях.

«Всі хочуть внутрішнього блаженства, але воно знаходиться тільки в Бозі, Бог є джерелом блаженства. І кожен, в міру своїх сил, все життя намагається йти дорогою в рай, – сказав Блаженніший владика. – Але бувають періоди, під час Великого посту перед Великоднем, коли ми йдемо посилено, хто біжить, хто більш широким кроком – ми рухаємося до тієї жаданої мети, заради якої Бог створив людину».

«Нехай Господь допомагає нам підвизатися в пості духовному і тілесному, звершувати молитви і направити руки свої до того, щоб робити добро, – побажав Архіпастир. – Тому, що піст – у вузькому сенсі означає не вживати скоромну їжу, а в широкому – робити добро: введи жебрака в будинок, нагодуй голодного, напої спраглого. І ще борись зі своїми помислами, борись зі своїм язиком, з усім злом, яке є в людині в різних проявах».

По слову Предстоятеля, саме весь цей комплекс дій є постом спасительним.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 579