Заява Блаженнішого Митрополита Онуфрія з приводу перенесення хресного ходу у день Торжества Православ’я в Києві

Шановні Преосвященні владики,

дорогі отці благочинні, намісники монастирів та настоятелі храмів,

матушки ігумені, брати і сестри!

Цими днями, на виконання нашого благословення, що було надане перед початком Великого посту, в усіх єпархіальних центрах Української Православної Церкви іде підготовка до проведення у першу неділю Великого посту, коли святкуватиметься Торжество Православ’я, хресних ходів та молитовних стоянь.

Хочу подякувати вікарним архієреям, духовенству, чернецтву і мирянам Київської єпархії, адже нам відомо, з яким духовним піднесенням і відповідальністю ви готувалися до хресного ходу, що мав відбутися у місті Києві.

Але сьогодні стало відомо, що з 20 березня поточного року в Києві будуть запроваджені  додаткові карантинні обмеження, що унеможливлюють проведення запланованого хресного ходу.

Підтримуючи столичну владу у прагненні якнайшвидшого покращення епідемічної ситуації і підносячи про це молитву до Милосердного Бога, ми переносимо проведення хресного ходу на інший більш сприятливий час.

Сприймаємо цю ситуацію як наше духовне випробування. Підсилимо піст, покаймося у гріхах і принесімо достойні плоди покаяння задля того, щоб Господь зцілив наші тілесні і душевні немочі.

Закликаю на всіх Боже благословення! 

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Просмотров: 12396