Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел постриг в мантію священнослужителів обителі

На другій седмиці Великого посту в Києво-Печерській Лаврі звершуються чернечі постриги братії обителі.

22 березня 2021 року, в день вшанування пам’яті святих сорока мучеників Севастійських, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив постриг в чернечий чин священноіноків: Аарона з нареченням імені Аврамія на честь прп. Трудолюбивого, Мелхиседека – з ім’ям Нектарій, а диякона Діонісія – на честь пророка Даниїла. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Владика Павел звернувся до новопострижених з напутнім словом: «Милістю Божою ви сьогодні прилічені до ангельського чину. Це нелегкий шлях хрестоношення, війни з самим собою, віддання себе на жертовний подвиг служіння Богу і людям. Намагайтеся виконувати покладені на вас послухи зі страхом і трепетом. Вручаю вас Божій Матері, Ігумені цієї святої обителі, а її засновники преподобні Антоній і Феодосій нехай покриють вас мантією своїх молитов, і за їх клопотанням сподобимося й ми всі Царства Небесного!»

На завершення митрополит Павел з братією традиційно вітали новопострижених, прохаючи молитов.

Нагадаємо, в другий день Великого посту, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чернечий постриг у Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі м. Свалява на Закарпатті трьох інокинь у мантію. 18 березня єпископ Біловодський Павел звершив іночеський постриг в Архістратиго-Михайлівському храмі смт. Новоайдар Луганської області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2045