Ніжинська єпархія передала лікарням медикаменти для боротьби з COVID-19

У дні Великого посту з благословення правлячого архієрея Ніжинської єпархії митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента для боротьби з інфекційними захворюваннями, в тому числі з COVID-19, було передано ліки до Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Ніжинської міськради та до Носівської, Бахмацької, Коропської та Ічнянської центральних районних лікарень. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

15 березня, у перший день Великого посту, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент після завершення уставних богослужінь відвідав Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Ніжинської міської ради та передав гуманітарну допомогу у вигляді ліків, які використовуються для боротьби з інфекційними захворюваннями, в тому числі захворюваннями легеневої системи, таких як COVID-19.

Головний лікар Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги О.А. Калініченко подякувала владиці та єпархії за постійну турботу про хворих та лікарів сімейної медицини і розповіла, що ці ліки будуть розподілені між усіма структурними підрозділами їхньої установи для забезпечення лікування соціально незахищених жителів міста.

18 березня благочинний Носівського округу протоієрей Михаїл Гулик передав від керуючого Ніжинської єпархії ліки для боротьби з інфекційними захворюваннями, в тому числі з COVID-19, Носівській центральній районній лікарні ім. Ф. Я. Примака, а благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей – Бахмацькій центральній районній лікарні.

22 березня помічник благочинного Коропського округу протоієрей Володимир Мисенко передав ліки дитячому відділенню Коропської центральної районної лікарні, а благочинний Ічнянського округу протоієрей Василій Ясенівка впередав медикаменти Ічнянській центральній районній лікарні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 386