У Києво-Печерській Лаврі та в Рихлівському монастирі Ніжинської єпархії звершено чернечі постриги

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив чернечий постриг чотирьох насельників обителі, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент — двох інокинь Пустинно-Рихлівського Миколаївського монастиря Ніжинської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Ніжинської єпархії та lavra.ua.

25 березня 2021 року, у четвер 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив чернечий постриг насельників Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври в храмі Ближніх печер на честь преподобного Антонія Печерського.

Були пострижені в чернецтво: священноінок Еліазар з нареченням чернечого імені на честь прп. Матвія Печерського Прозорливого, ієродиякон Хрисанф був названий Веніаміном також на честь Печерського святого, іноки Севастіан і Филумен на честь святителів Стефана Володимир-Волинського і Феофіла Новгородського відповідно.

Після постригу владика Павел звернувся до них з напутнім словом, після чого новопострижені монахи й братія на чолі з намісником пройшли до Хрестовоздвиженського храму, де протягом декількох днів буде невсипно читатися Псалтир.

Нагадаємо, 22 березня митрополит Павел звершив постриг в чернечий чин трьох священноіноків.

Цього ж дня митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відвідав Пустинно-Рихлівський Миколаївський жіночий монастир в селі Рихли, Коропського району Чернігівської області та вклонився його святиням.

Після завершення уставного вечірнього богослужіння архіпастир звершив чернечий постриг над інокинями Галиною і Алевтиною, які були наречені іменами Маріоніла та Аполлінарія.

Після завершення чинопослідування владика Климент дав духовні настанови та благословив сестер.

Також в другий день Великого посту, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чернечий постриг у Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі м. Свалява на Закарпатті трьох інокинь у мантію. 18 березня єпископ Біловодський Павел звершив іночеський постриг в Архістратиго-Михайлівському храмі смт. Новоайдар Луганської області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 776